ŽOK Igman: U toku je upis djevojčica u školu odbojke

0
435

[ad_1]

Ženski odbojkaši klub “Igman” Ilidža u cilju unapređenja rada i educiranja novih generacija krenuo je sa upisom djevojčica školskog uzrasta u školu odbojke.

Pripremila: A.Hadžić

ŽOK Igman Ilidža radi sa svim takmičarskim kategorijama i jedan je od rijetkih klubova koji imaju takmičarske ekipe u svim konkurencijama. U školama odbojke svoje prve odbojkaške poteze uče djevojčice školskog uzrasta, u najmlađoj- predtakmičarskoj grupi su djevojčice uzrasta od 6 do 12 godina. U najmlađoj takmičarskoj kategoriji – kategoriji djevojčica se nalaze djevojčice od 12 do 14 godina. U kadetskoj konkurenciji su djevojke od 14 – 16 i juniorskoj od 16 – 18 godina.

“Posebna pažnja u klubu se posvećuje radu sa mlađim kategorijama. Naš cilj je da u sport uključimo što više djevojaka koje će jednog dana zauzeti svoje mjesto u seniorskoj ekipi.” – ističe Benina Šehović, odbojkašica i ujedno jedna od trenerica u klubu.

Uprava kluba nastoji da ovaj sport učini dostupnim za sve djevojke sa općine Ilidža, pa i šire. Naše škole odbojke se održavaju u KSC Ilidža, sali Prve osnovne škole Ilidža i sali hotela Hollywood. Hroničan nedostatak prostora za treniranje, odnosno raspoloživih termina u školskim salama je razlog zbog kojih klub nije prisutan u ostalim školama. Ipak, Uprava kluba će nastaviti i dalje da stvara preduslove za daljnje proširenje i otvaranje novih sekcija.

Rezultati koje je ŽOK Igman ostvario u proteklom periodu sa mladim kategorijama, te uvrštavanje kvalitetnih igračica mlađih kategorija u seniorsku konkurenciju daju nam podsticaj za daljnji rad. Naša vrata će uvijek biti otvorena za sve mlade djevojke koje vole odbojku.

Sve zainteresovane djevojke mogu se javiti na telefon +387 62 10 48 60 ili putem e-maila: zokigman@yahoo.com

Aktivnosti ženskog odbojkaškog kluba “Igman” možete pratiti i putem web stranice:  ŽOK IGMAN.

Objava ŽOK Igman: U toku je upis djevojčica u školu odbojke pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here