ZLATNA KOKA ŠUBIZNISA: Koliko je novca zaradio autor hita “Despacito”?

0
373

Najizvođenija pjesma ove godine je ujedno i prava zlatna koka..

Najpopularnija pjesma ove godine-“Despacito” portorikanskog pjevača Luisa Fonsija donijela je ovom pjevaču pravo malo bogatstvo.

Naime, ova pjesma je imala oko 4,6 milijarde izvođenja ukupno, što na youtube, zatim na Amazon music, iTunesu, Spotifyiju, od čega preko 2 milijarde izvođenja ide na youtube.

Ali kolika je stvarna zarada od ovakvog gigantskog hita?

Britanski “Metro” objavio je da ta zarada i “nije tako velika” kao što se misli, mada su nama te cifre itekako zanimljive.

Prema njihovom izračunu, umjetnici koji stoje iza hita “Despacito”, od platformi Spotify i Apple music, mogu zaraditi “samo” 0,001 funtu po jednom izvođenju.

To znači da je “Despacito” mogao potencijalno zaraditi oko 5,3 miliona funti ( oko 6 miliona EURA ), naveo je britanski Metro uz opasku kako je pitanje koliko od tog iznosa mogu dobiti sami izvođači jer sistemi za strimovanje uzimaju oko 15-30%.

Na drugu stranu, internetski portal Moneyish naveo je kako se ukupna zarada od singla “Despacito” kreće do cifre od 36 miliona dolara, što je i više nego odlična zarada.

Pojedini mediji objavili su kako je Luis Fonsi, autor ove pjesme u periodu od juna 2016 do juna 2017. godine zaradio blizu 100 miliona dolara.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here