Zinaida Turulja: Zdravlje ne treba biti ograničeno rokovima

0
255

[ad_1]

Partnerstvo za zdravlje i ICVA u saradnji sa Zdravstvenom mrežom u BiH pokrenuli su kampanju za izmjenu/dopunu Zakona o zdravstvenom osiguranju kojom bi se ukinuli rokovi za prijavljivanje na biroima za zapošljavanje.

U Ilijašu je održana još jedna od niza akcija u sklopu kampanje “Moje zdravlje nema roka” gdje su građani potpisivali peticije i tražili svoja prava u cilju da se rokovi za prijave na biroe za zapošljavanje ukinu kako bi što više osoba bilo zdravstveno osigurano.

“Izmjenom Zakona, ukidanjem te klauzule ili njenom izmjenom smanjio bi se broj neosiguranih lica. Ovom kampanjom tražimo donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, tačnije člana 19. tačke 12, 13a i 14 i član 86 tačka 7. Pored toga što bi smanjili broj neosiguranih lica ovim izmjenama Zakona osigurava se primjena međunarodno priznatih prava i sloboda utvrđenih u međunarodnim standardima.”- ističe Zinaida Turulja učesnica u kampanji i saradnica u Partnerstvu za zdravlje.

Kampanja je tokom godine sprovedena u brojnim gradovima, a u planu je da se kampanja i nastavi. Ovakve aktivnosti uskoro možete očekivati i u vašim gradovima. Neke od narednih akcija planirane su da se održe u Kiseljaku, Kakanju, Fojnici, Brezi i sl.

Objava Zinaida Turulja: Zdravlje ne treba biti ograničeno rokovima pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here