Žene ovog naroda nikad nemaju problem sa kožom: Crnim melemom brišu bore, čir i otrove! (RECEPT)

Ovaj melem je mješavina prirodnih ljekovitih materija poput esencijalnih ulja, voska i katrana/aktivnog uglja. Kao što možete pročitati ispod, aktivni ugalj je jedan od glavnih sastojaka u ovom melemu. Koristi se za liječenje kožnih problema i dokazano je da je efikasan jer pomaže koži da brže zacijeli i vrati se u svoje zdravo stanje, piše “Stil“…

0
221

Za šta se preporučuje crni iscjeljujući melem?

Bilo koja vrsta manjih kožnih problema poput opekotina ili osipa se uspješno može tretirati ovim melemom. U amiškoj zajednici je ovaj melem poznat kao hilla schemerodnosno iscjeljujući namaz, pošto se koristi za uklanjanje toksina, ali i metalnih i drvenih objekata poput iverica.

Uz pomoć ovog melema se takođe uspješno mogu ukloniti polipi, a snaga i efikasnost melema zavisi od odabranog recepta.

Crni iscjeljujući melem se takođe može koristiti za tretiranje čireva, jer privlači gnoj ka površini i stimuliše brže zacijeljivanje kože. Preporučuje se za uklanjanje trnja i djelića stakla, kao i za tretiranje cističnih akni i ujeda insekata i paukova.

Ukoliko ste imali gadan okršaj sa otrovnim bršljenom ili hrastom, slobodno možete koristiti crni iscjeljujući melem. Urasli nokti na nogama se takođe uspješno mogu tretirati ovim melemom.

Sastojci za crni iscjeljujući melem:

  • pola šolje ricinusovog ulja (antiupalno, hidrira kožu, umiruje akne)
  • pola šolje kokosovog ulja (antiupalno, hidrira kožu, antibaterijsko, antiseptičko, stimuliše brže zacijeljivanje kože)
  • 3 kašičice aktivnog uglja (izvlači toksine i strana tijela u dubini kože, smanjuje osjećaj peckanja u slučaju dodira otrovnog bršljena/ujeda insekta)
  • 3 kašičice betonit gline (slični efekti kao kod aktivnog uglja, osigurava nemasnu konzistentnost proizvoda)
  • 2 kašičice pčelinjeg voska (poboljšava cjelokupnu teksturu i služi kao sjedinjavajući agens)
  • 10 kaši ulja kalendule (antiupalno, hidrira kožu, antibakterijsko, stimuliše brže zacijeljivanje kože)

Priprema: Uzmite veliku posudu i pomješajte glinu, aktivni ugalj i esencijalna ulja. Otopite pčelinji vosak i pomješajte ga sa uljem kalendule koristeći šerpu sa dva sprata. Ukoliko ne posjedujete takvu šerpu, stavite staklenu posudu preko lonca punog vrele vode i efekat će biti isti. Pomiješajte topljeni vosak sa drugim sastojcima i dobijenu mješavinu ulijte u teglu i ostavite je da se ohladi.

Napomena: Uvijek koristite tegle koje vakumiraju kako bi sastojci održali isti nivo efikasnosti. Teglu držite podalje od sunčeve svjetlosti i koristite melem nekoliko sedmica.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here