ŽELITE BITI NEODOLJIVI ŽENAMA? ONDA JE PRAVO VRIJEME DA NAVALITE NA ČEŠNJAK!

0
244

Hrana koju jedete može utjecati na miris kojim vaše tijelo pokušava privući suprotni spol, otkrili su znanstvenici.

Oni su dugo pratili način na koji mužjaci daždevnjaka privlače ženke birajući hranljive namirnice, a preliminarne studije pokazuju da slično vrijedi i za ljude, piše Scientific American. U nizu eksperimenata 42 muškarca jela su sirovi češnjak (početiri češnja) ili gutali kapsule sa po 1.000 mg ekstrakta bijelog luka, a onda nosili pamučne jastučiće ispod pazuha tijekom 12 sati. Oni su se kasnije suzdržavali od bijelog luka i takođe nosili blazinice, koje su upijale njihov znoj. Zatim je 14 žena procjenjivalo “miris” ovih vatica i uspoređivalo one koje su nosili muškarci dok su jeli bijeli luk s ostalima.

‘Čuje’ ga se, ali je još uvijek privlačniji

Ispostavilo se da su muškarci koji su uživali u moćnom prirodnom antibiotiku imali privlačniji miris. Budući da češnjak povećava razinu antioksidansa u tijelu i ubija štetne bakterije, to bi moglo promijeniti način na koji naš znoj miriše, jer ukazuje na zdravstveno stanje potencijalnog partnera, pretpostavljaju znanstvenici. Zato smatraju da miris obogaćen češnjakom djeluje privlačno na suprotni spol.

“Također, možda miris muškarca sugerira i kakvu hranu može osigurati svojoj partnerici”, smatra Jitka Fialová s Karlovog sveučilišta u Pragu, koja je provela ovu studiju.

Drugo istraživanje je pokazalo i da muškarci koji unose hranu bogatu karotenoidima također djeluju privlačno na žene, ali je i to istraživanje provedeno na manjim uzorcima pa su potrebne studije s više subjekata. No, bilo kako, nemojte pomiješati miris vlastitog tijela i zadahom na češnjak. Ovo drugo nikad nije bilo, niti ima šanse postati afrodizijak.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here