ZdraviPortal kucao na vrata starijim osobama koje žive same pred nastupajući praznik

0
225

[ad_1]

Kako se približio jedan od najznačajnijih praznika u Bosni i Hercegovini, ekipa Zdravog portala odlučila je posjetiti osobe koje svoju treću životnu dob proživljavaju same.

Cilj posjete koja je realizirana bio je obradovati starije osobe koje žive same, bolesne su i bez tuđe pomoći, te provesti trenutke s njima i uručiti im simbolične poklone kako bi sa dozom radosti i veselja dočekale nastupajući praznik kurban Bajram.

U saradnji sa Brazil kafom – Eurovip d.o.o. kompanijom koja se opet pokazala kao društveno odgovorna kompanija pripremljeni su poklon paketi koji su i uručeni.

Radost i osmijeh nakon što su se vrata otvorila zasjenili su nas. Nana Aiša nije mogla sakriti sreću što vidi mlade ljude koji su došli čestitati praznik i dati poklon. Kako nana Aiša kaže, uvijek joj je drago da vidi mladost, a posebno onu koja ima osjećaj i za starije. Nudeći ekipu portala sokom koji je sama pravila, zahvaljivala se na posjeti i poželjela svima dosta dobrog zdravlja. Zahvalna Bogu na onome što ima, a nema mnogo, pokazala je šta zaista znači biti zadovoljan minimalnostima koje život pruža.

Slična situacija bila je i kod nane Rabije, koja je sa velikim iznenađenjem dočekala ekipu Zdravog Portala priznajući da nije očekivala ikakvu posjetu i da Bajram već par godina provodi sama. Kroz njene riječi zaključili smo da je već i naviknuta na ovakvu situaciju i da je vrlo malo onih koji joj otvore vrata i upitaju za zdravlje i situaciju u kojoj se nazali. Kaže pozvala bi i da se uđe, sjedne, odmori, ali kuća joj nije skroz ni urađena.

Cjelodnevni obilasci, kucanja na vrata i konstantna iznenađenja pratila su ekipu Zdravog portala koja je i pored velikih temperatura odlučno akciju provela do kraja i na taj način obradovala dosta osoba koje će nadolazeći praznik Bajram vjerovatno provesti sami.

“Ono što je zajedničko za svaku osobu koju smo obišli jeste definitivno da im fali lijepa riječ, topao zagrljaj i društvo kojem će nakratko posvetiti pažnju…” – ističe A.Z. ispred ekipe Zdravog portala.

Ovo je još jedna u nizu akcija koje Zdravi Portal u saradnji sa svojim partnerima sprovodi, a u planu je još dosta sličnih aktivnosti jer jedna od osnovnih misija ovog portala i jeste upravo širenje pozitivnih priča i atmosfere te isticanje društvene odgovornosti i podrške građanima radi kojih kompanije, portali, mediji, firme i ostali zapravo i postoje.

“Zaista je poseban osjećaj biti dio ovakvih aktivnosti. Svako iznenađenje pri otvaranju vrata i radost na licu ovih starih ljudi koje život nije nimalo štedio iznova me je podsjetilo koliko njima stvarno znači lijepa gesta i posjeta. Ovo je minimalno što se može uraditi, ne košta mnogo, a ljudski je i dobro.”- kaže A.K. članica ekipe Zdravog portala.

Objava ZdraviPortal kucao na vrata starijim osobama koje žive same pred nastupajući praznik pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here