Zbog ove 3 stvari koje radite svaki dan, vaši nokti se listaju i pucaju

0
271

Mnoge žene misle da su njihovi nokti prirodno slabi i skloni pucanju. Ipak, riječ je o spoljnim faktorima koji dovode to toga…

Pucanje noktiju ponekad zna da bude veoma iritirajuća stvar, posebno ako ste ih neko vrijeme puštali i spremali za francuski manikir.

Do listanja i pucanje noktiju dolazi ne samo zbog urođenih mana, već i spoljašnih uticaja, posebno ako imate jake nokte, pokazala je najnovija studija sprovedena na Osteopatskom koledžu za dermatologiju iz SAD (AOCD). Ovo istraživanje tvrdi da ako imate probleme sa noktima, ne mora da znači da se radi o nedostatku vitamina ili znacima bolseti.

Koji su najčešći razlozi pucanja noktiju?

Ako se nokti često kvase i suše biće osjetljiviji i skloni pucanju. Većina žena je izložena kućnim poslovima, koji podrazumjevaju pranje i čišćenje, pa su nokti stalno izloženi negativnim uticajima i raznim hemikalijama.

Izbjegavajte da stavljate metalne dijelove na površinu nokta, jer smanjujete mogućnost da će doći do zacjepljenja. Njegujte ih i uklonite sva oštećenja, koja bi mogla da dovedu do pucanja.

Redovno skraćivanje i oblikovanje noktiju, uz upotrebu grickalice, makazica i turpije se podrazumjeva. Noktima je potrebna nega, baš kao i kosi, koži i zubima. Preporučuje se nošenje zaštitnih rukavica i nanošenje losiona koji će štititi i hraniti nokte.

Naravno, postoji i druga opacija, a to je da se odreknete spremanja i pranja, ali nismo sigurni koliko će se ovo svidjeti vašim ukućanima.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here