Zbog njih se BiH podigla na noge: Oni su u Meksiku okačili transparent ‘Ne zaboravite Srebrenicu’

0
319

[ad_1]

Ubrzo smo otkrili da su transparent istakli radnici bh. firme Global Metal Construction d.o.o. iz Usore. Kompanija se bavi montažom automatiziranih skladišta, rade po cijelom svijetu, a trenutno su u Monterreyu u Meksiku gdje konstruiraju magacin za lego kockice, piše “Avaz“.

Ideja odavanja počasti žrtvama genocida nastala je prije nekoliko godina kada je Enes Plančić, koji je na čelu kompanije, zajedno sa radnicima shvatio da, uprkos tome što se vrlo često nalaze na drugom kraju svijeta, trebaju pronaći način da odaju počast žrtvama. To se i desilo, oni su nastavili sa tradicijom, tako da su začuđeni što se vijest sada velikom brzinom proširila medijima u BiH.

– Ovo nije prvi put da ističemo transparente na našim gradilištima. Radimo ovo dugi niz godina u znak sjećanja na naše Srebreničane, ali do sada se nije toliko pričalo o tome – kazao nam je Haris Mahmutović, jedan od radnika na gradilištu u Monterreyu.

Mahmutović ističe da su predstavnici kompanije Lego reagirali te da su od naših radnika zahtjevali da im obrazlože zašto je transparent okačen.

– Objasnili smo im o čemu se radu i oni su nas podržali. Kazali su nam da suosjećaju s nama i mi smo im na tome zahvalni. Neki čak i znaju šta se dešavalo u ratu u BiH i pamte raspad Jugoslavije vjerovatno sa televizije ili iz štampe – zaključio je kratko Mahmutović.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here