ZAŠTO ŽENE VARAJU: ČETIRI GLAVNA RAZLOGA ŽENSKE NEVJERE (I KAKO JE SPRIJEČITI)

0
190

Ako mislite da žene ne varaju svoje partnere, grdno se varate. Prema istraživanja Garyja Neumana, čak je 39 posto žena barem jednom sudjelovalo u nečem što se može nazvati varanjem.

Seksolog Gary Neuman proveo je istraživanje kako bi saznao zašto žene varaju, u kojem je sudjelovalo oko 400 žena.

Kao glavni razlog prevare Neuman ističe kombinaciju manjka emotivne i seksualne zadovoljenosti.

“Od tih žena sam naučio o kakvim se specifičnim bračnim problemima radilo, a koje bi muškarci mogli izbjeći i time smanjiti šanse za ženine izvanbračne aktivnosti”, rekao je Neuman dodavši da postoje razlozi u emotivnom, ali i seksualnom životu.

Emotivni problemi

1. Vrijeme

Žene koje provode više vremena sa svojim partnerima odnosno one koje s njima dnevno imaju najmanje jedan 30-minutni neprekidni razgovor, rjeđe stupaju u zabranjene vode.

2. Poštovanje

Kod žena koje dnevno dožive najmanje dvije geste pažnje i poštovanja u vidu poruke, poziva, cvijeta ili bilo čega drugog što pokazuje da ih partner cijeni, drastično su smanjene šanse za traženje sreće na drugim mjestima.

3. Slušanje

Od muškaraca se ne očekuje da budu advokati ili da daju savjete nego da svoju bolju polovicu saslušaju. Veoma je važno da žena u vezi ili braku osjeća kako je njen partner shvaća i razumije njene probleme.

Seksualni problem

4. Nedostatak seksa

Neuman ističe kako se u ovoj grupi krije samo jedna stavka, a to je manjak seksa. Naime, žene koje imaju partnera koji im pruža česta seksualna iskustva manje su sklone varanju.

Autor smatra da se žene koje upražnjavaju seks najmanje deset puta mjesečno mogu smatrati sretnima u vezi ili braku.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here