Zašto je vaša plava kosa – žuta?

0
885

Razloga za to je više, a na prvom mjestu svakako je pigment žena sa ovih prostora. Priroda nije predvidjela da budemo platinasto plave, pa je to kod nas teže nego recimo kod Nijemica ili Britanki i skandinavskih žena, bez konkurencije.

Uvijek pročitajte uputstvo na farbi za kosu

Druga jako bitna stvar je da, ukoliko se same farbate, obavezno pročitate na ambalaži koliko tonova posvjetljuje. Upravo tu nastaje ona “mala” razlika između bojenja kod kuće i kod frizera. Boje za profesionalce posvjetljuju i do 6-7 tonova, one za kućnu upotrebu 2-4, a i postojanost im je kraća od profesionalnih. Šta to znači? piše “Ljepota i zdravlje“…

To znači da ako kupujete boju na kojoj piše da posvjetljuje do 4 tona, a vi ste tamno smeđi, ne očekujte da budete jako svijetlo plavi jer vam je za to potrebna plava boja koja posvjetljuje bar 6 tonova ili posjvetljena kosa prije bojenja. Kako god da izgleda na ambalaži, ako boja ne nosi oznaku specijalno ili ultra svijetlo plava (obično označena nijansama 11 i 12), ona to neće ni biti. Postoji više načina Plavuše, obično, imaju svijetle krajeve i žućkast korijen i zato izvlače pramenove, blajhaju ili stavljaju preliv. Kod farbanja plave kose jako je bitno da nanesete dovoljno boje. Nikada nemojte štedeti jer ako je ne nanesete dovoljno, neće se dovoljno ni razviti.

Takođe, držite je onoliko koliko proizvođač kaže, ne kraće, jer je plavoj boji potrebno vrijeme da kosu prvo posvjetli, a zatim i tonira. Za plavuše je, takođe, jako bitno kakav im je prirodni pigment da bi znale da izaberu boju koja će neutralisati neželjene tonove, a postići željenu nijansu. Možda izgleda komplikovano, zapravo umije da bude, dok ne pronađete nijansu za sebe.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here