ZAHA HADID: Britansko-iračka arhitektica iza sebe ostavila bogatstvo vrijedno 76 milijuna eura

0
213

Britansko-iračka arhitektica Zaha Hadid koja je iznenada preminula u ožujku prošle godine, iza sebe je ostavila bogatstvo vrijedno 76 milijuna eura, piše The Guardian.

Arhitektica je brojnih zgrada od Saudijske Arabije, Južne Koreje i Azerbejdžana, ostavila je paušalni iznos od 567.000 eura poslovnom partneru Patriku Schumacheru.

Hadid je ostavila ukupno 1,9 milijuna eura bližim rođacima, kao i svom bratu Haythamu Hadidu, čiji je udio bio više od 500.000 eura.

Hadid nije bila udata i nije imala djeca, ali je ostavila veliki utjecaj i pečat na svjetski dizajn, što je, prema tvrdnjama stručnjaka, njeno najveće bogatstvo. Hadid je postala jedna od najpoznatijih svjetskih arhitektica sa svojom prepoznatljivošću zakrivljenih zgrada.

Zaha Hadid je rođena u Bagdadu 1950. godine, a umrla je u 65. godini tijekom odmora u Miamiju. Bila je prva žena koja je za svoj rad primila zlatnu medalju Kraljevskog instituta britanskih arhitekata.

Hadid je osmislila izgled galerije Serpentine Sackler u Londonu, muzeja Riverside u Glasgowu, Opere Guangzhou u Kini, muzeja Maxxi u Rimu, Evelyn Grace Academy u Brixtonu..

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here