Volkswagen predstavio nove modele “Golfa”

0
351

Firma Porsche BH koja je jedini oficijelni uvoznik za Volkswagenova vozila u BiH, danas je predstavila revolucionarno izdanje svog brenda, Golfa. Golf je predstavljen u verzijama GTI, GTD, Alltrack i R.

 Osim vizuelno dotjeranog eksterijera, novi Golf je mnogo udobniji i sigurniji a najsavremeniji sistem digitalizacije čini ga revolucionarom u automobilskoj indistriji zbog čega je ovaj Volkswagenov bestseller predstavljen pod sloganom – budućnost mobilnosti.
Unitrašnjost dotjeranog Golfa 7 gotovo da djeluje nestvarno zbog visokosofisticiranog sistema Discover Pro, koji  omogućava upravljanje putem kontrola pokreta, pokretom ruke, i to preko tableta ili pametnog telefona koji su umreženi na Wi-Fi hotspot. Proizvođači ovog automobila vodili su računa i o upotrebi pametnog telefona koji je današnja realnost. Njegovo punjenje u ovom automobilu bazirano je na sistemu indukcije.
Posebnost ovog auta leži i u činjenici da se svrstava i jedno od najsigurnijih auta na našim prostorima što su proizvođači opravdali na način da su u novi Golf 7 ugradili i brojne vozačke asistente: Front Assist s funkcijom praćenja pješaka, asistent za gužve u saobraćaju, asistent za hitne situacije ali i asistent za parkiranje auta.

Posebne inovacije uvedene su i u poboljšanja kod TSI motora. Ovoga puta premijerno je upotrijebljen turbobenzinski 1.5 TSI Evo (150 KS), 4-cilindraš s sistemom Active Cylinder Management (ACT) koji po potrebi isključuje dva cilindra sa ciljem uštede goriva.

Volkswagen je poboljšao i Golf GTI koji sada isporučuje 230 ili 245 KS u paketu GTI Performance. Novi 7-stepeni DSG mjenjač postepeno će zamijeniti sve varijante DSG transmisije sa šest brzina. Uvjereni da je 2017. godina u znaku brendiranog Golfa, Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen najavio je još noviteta ističući da: “Osim novog Golfa u BiH predstavljamo i električne automobile koji će polako postati dio naše stvarnosti”.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here