Vodite računa: Ove 4 frizure uništavaju kosu

0
420

Vaša frizura na koju ste potoršile mnogo truda može šteti vašoj kosi. Postoje 4 frizure koje bi sve žene trebale izbjegavati kako bi sačuvale zdravlje vlasi. Visok rep, pletenice, mokru podignutu kosu i neurednu punđu su frizure koje biste trebale izbjegavati.

1. Visoki rep – Ova frizura dovodi do listanja i pucanja dlake. Konjski rep jer je najlakši način da uklonite kosu s lica ili sakrijete prljavu kosu. Ali, često nošenje visokog repa moglo bi uništiti vašu kosu više nego što to uopšte možete da zamislite. Elastične gumice su prečvrste tako da ona vremenom slabi i puca.

2. Uske pletenice – Pored listanja kose, one mogu dovesti i do slabljenja kose.  Ovo ne znači da više nikad ne vežete pletenice, ali pustite kosu da diše i živi. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korjena što je apsolutno najgora stvar koja može da vam se dogodi. Zategnute pletenice nosite samo u posebnim prilikama, a za svakodnevnu frizuru bolje je odaberite opušteniji izgled.

3. Mokra podignuta kosa – Ukoliko mokru kosu često vežete doćiće do pucanja, listanja i opadanja kose. Mokra kosa je dosta osjetljivija od suve i brže puca. Nemojte nikada vezati kosu dok je mokra.

4. Neuredna punđa – Ovakva punđa čupa kosu iz tjemena, te tako se trudite da je izbjegavate. Ukoliko volite punđe, onda pravite one uredne.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here