Vlašić popularan ljeti kao i zimi: Turisti iz cijelog svijeta uživaju u prirodi i čistom zraku

0
232

Bosanskohercegovačka planina Vlašić, kao i druge bh. planine, tokom ljeta privuče veliki broj turista prirodom i zelenilom. Iako je na ovoj bh. planini zbog određenih problema u dobivanju dozvola usporeno bogaćenje ljetne ponude, turisti ipak rado dolaze.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Mato Matošević za Klix.ba je izjavio kako su pojedini ljetni dani izgledali kao tokom zimskog perioda zbog posjećenosti turista Vlašiću.

“Nekada zaista imamo toliko turista i tu nisu samo Arapi već gosti iz cijele regije, dijaspore i svijeta. Dugo vremena je Vlašić destinacija mnogim turistima tokom ljetne i zimske sezone, a u godini imamo samo period između zime i proljeća kada možemo reći da mirujemo”, kazao je Matošević.

Kako bi obogatili ponudu za turiste, hotelijeri su omogućili i unajmljivanje quadova, a omogućeno je i planinarenje. Cilj Turističke zajednice SBK je na Vlašiću uvesti i adrenalinske sportove kao što su paragliding i brdski biciklizam.

“Mi svakodnevno radimo na novim aktivnostima kojim ćemo privući turiste i ponuditi im sve ono što planina Vlašić ima. Nadali smo se da ćemo prošle godine imati sportski teren i postavljene četverosjede, ali zbog određenih stvari na to ćemo još sačekati. Međutim, iskreno se nadamo da će se ti projekti realizirati jer su potrebni Vlašiću”, dodao je Matošević.

Planina Vlašić je već izvjesno vrijeme omiljeno mjesto za pripreme sportista. Tako su svoje pripreme obavili mladi košarkaši, košarkaši iz Egipta te drugi sportski kolektivi koji koriste priliku da uživaju u svježem zraku.

“Imamo sportsku dvoranu na najvišoj nadmorskoj visini u BiH i taj sportski teren koji bi trebalo uskoro da bude otvoren nam je od velikog značaja. Nadamo se da će svi projekti koji su planirani biti realizirani u što skorije vrijeme u korist svih posjetilaca na Vlašiću, jer zaista i teren i četverosjed su potrebni da bi se upotpunila turistička ponuda”, zaključio je Matošević.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here