Više od 30 firmi na Sajmu Intermob u Istanbulu

0
188

Centar za razvoj odnosa sa BiH – BIGMEV organizirao je posjetu privrednika sa područja Bosne i Hercegovine 20. Međunarodnom sajmu namještaja, drvnih proizvoda i tehnologije drvene industrije Intermob u Istanbulu koji se održava 14. – 18. oktobra 2017. godine.

Iz Bosne i Hercegovine je na pomenutom sajmu učestvovalo preko 30 firmi.

Bosanske firme su pored obilazka sajma imale mogućnost održati B2B sastanke sa turskim firmama.

Na čelu bosanske delegacije bili su ministari ekonomije i poljoprivrede Srednjobosanskog kantona i zvaničnici Udruženja proizvođača nameštaja iz BiH.

Organizator sajma pokrio je troškove  smještaja  sa doručkom, ulaznice na sajam i transfer. Pored toga učesnici su biti smješteni u elitnom  i renomiranom hotelu  sa 5* zvijezdica Crown Plaza Istanbul Florya.

Inače, BİGMEV u saradnji sa TUYAP-om svake godine organizira posjetu bosanskih firmi na preko 20 sajmova u Turskoj iz raznih sektora.

“Cilj ovih posjeta jeste povezivanje i razvoj odnosa sa turskim firmama. Što se tiče sajma namještaja, drvnih proizvoda i tehnologije drvene industrije bosanske firme bile su jako zadovoljne ponuđenim programom na Sajmu a neke od njih su se odlučile na kupovinu novih mašina za svoje firme s ciljem modernizacije proizvodnjih linija”, kazao je za Akta.ba Samir Vildić, direktor BIGMEV-a.

https://www.indeks-firmi.ba

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here