Uhapšen i drugi sin krajiškog “kralja prostitucije”

0
166

Nakon Slaviše Milakovića, sina kontroverznog prijedorskog biznismena Milorada Milakovića, a kojeg su prozvali krajiškim kraljem prostitucije, i njegov brat Saša Milaković danas se predao bh. vlastima.

“Saša je stigao u Sarajevo u 14.40 letom iz Beograda, tako da je sad u rukama Granične policije BiH. On će biti sproveden u pritvorsku jedinicu Suda BiH i vjerovatno će biti održano ročište za određivanje pritvora”, rekao je za “Nezavisne” Zlatko Ibrišimović, Milakovićev advokat.

Upitan za šta Sašu Milakovića konkretno terete, on nije mogao da precizno odgovori, ali je naveo da je riječ o postupku iz 2003. godine koji se odnosi i na njegovog oca.

Braća Slaviša i Saša Milaković osumnjičeni su u predmetu koji je prije nešto više od 13 godina vođen protiv nekoliko lica koja su teretili, između ostalog, za trgovinu ljudima radi prostitucije organizovane u nekoliko prijedorskih noćnih klubova, vlasništvo njihovog oca.

Saša Milaković je, prije nego što će stići u Sarajevo, medijima izjavio da je odlučio da stavi tačku na cijeli slučaj, te da bi se, kako je rekao, saznala cijela istina. Još je naglasio da ne želi da se dovodi u vezu sa procesom koji se vodi protiv njegovog oca.

Podsjetimo, pripadnici SFOR-a su 2003. pretresli objekte u vlasništvu Milakovića. Braća su pobjegla u Srbiju, a njihov otac je, na osnovu sporazuma sa Tužilaštvom BiH, osuđen na devet godina zatvora. Međutim, 2007. je tražio dopust, a potom se nije vratio na Tunjice.

Prema navodima medija, Slaviša i Saša živjeli su u Srbiji. Slaviša je nakon 13 godina bjekstva 17. januara doletio iz Beograda u Sarajevo i na aerodromu se predao.

Isto je danas, po tvrdnji advokata, uradio i Saša. Sud BiH je, podsjetimo, nedavno ukinuo ranije rješenje o pritvaranju Slaviše Milakovića, a donesena je odluka kojom se prihvata jamstvo za njega u iznosu od 50.000 KM prema kojoj će on biti zadržan u pritvorskoj jedinici do uplate te cifre.

Mediji su ranije objavili da je Milorad Milaković prozvan krajiškim kraljem prostitucije jer je bio vlasnik prijedorskog hotela “Šervud” i nekoliko noćnih klubova, a kroz koje je za pet godina prošlo oko 200 djevojaka iz Moldavije, Mađarske, Rumunije i Rusije. Iz Tužilaštva BiH nedavno su potvrdili da provjeravaju navode o nestanku 55.000 KM iz sudskog predmeta koji je vođen protiv Milorada Milakovića i drugih.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here