U Sarajevu obilježen 1. mart: Na svakom pedlju zemlje boriti se za nezavisnu BiH

0
246

Čestitajući Dan nezavisnosti svim patriotima Bosne i Hercegovine član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je za Fenu da je 1. mart jedan od najvećih datuma u dugogodišnjoj historiji BiH kada se „svaki put nanovo trebamo sjetiti pitanja na koja smo tog dana pozitivno odgovorili“.
“Dakle, mi smo za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu – državu ravnopravnih građana i naroda u njoj. Za taj cilj se treba nastaviti boriti na svakom pedlju ove zemlje da svaki građanin, pripadnik svakog naroda istinski bude ravnopravan”, kazao je Izetbegović.

Nakon izglasavanja nezavisnosti, podsjeća, BiH je brutalno napadnuta, pale su mnoge žrtve, a sve je kulminiralo genocidom.

“To nas posebno obavezuje da se zaista izborimo za nezavisnu državu gdje žive ravnopravni ljudi – poručio je on u izjavi za Fenu nakon što je položio cvijeće i odao počast šehidima na mezarju Kovači.

Također, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Izetbegović je odao počast poginulim građanima i borcima BiH na spomen-obilježjima Vječna vatra i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

Pored Izetbegović počast su odali i Šefik Džaferović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH, Safet Softić, zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, te predstavnici KS i Grada Sarajeva.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here