U Kataru nema odraza krize: Ulice Dohe prepune, bez nestašice namirnica

0
220

[ad_1]

Iako je nekoliko arapskih zemalja na čelu sa Saudijskom Arabijom uvelo ekonomski i politički embargo Kataru, u ovoj zemlji se to nije odrazilo na ramazansku atmosferu u ovoj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Ulice, gradske bašte i trgovački centri u glavnom gradu Dohi, u vrijeme nakon iftara prepuni su građana.

 Jedno od najposjećenijih mjesta u Dohi, nakon iftara, je živopisna tržnica Souq Waqif, poznata po začinima, parfemima i svili.

Novinari AA potvrdili su kako nisu tačni navodi pojedinih medija, koji su dan nakon što je došlo do diplomatske krize, pisali da su “stanovnici Katara pohrlili u markete, te da su police u marketima skoro prazne”.

Uposlenici u marketima u Dohi kazali su kako je prvog dana diplomatske krize postojao šok kod građana, no sve to je prevaziđeno i stanje se vratilo u normalu.

Poručili su kako građani ne vide nikakav razlog za kupovinu većih količina hrane.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Egipat, Bahrein i Jemen su saopćili u ponedjeljak kako prekidaju sve diplomatske veze s Katarom, kojeg terete za destabilizaciju regije.

Saudijska Arabija, UAE i Bahrein su zatvorili svoj zračni prostor za Katar te naredili da diplomate Katara napuste te zemlje u roku od 48 sati. Vlasti Jordana također, su se pridružile Saudijskoj Arabiji i drugim zemljama i najavile degradaciju diplomatskih odnosa sa Katarom.

Akos.ba

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here