U čemu je tajna VELBOS gradnje?

0
254

Današnja gradnja gotovim i polugotovim betonskim elementima ispunjava zahtjeve za brzu , relativno jeftinu i modernu gradnju u okvirima ekoloških standarda.Brza isporuka i montaža, uz minimalan rad na građevini, i to tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete, samo su neke od mnogobrojnih prednosti.Ušteda u materijalu i vremenu čini gradnju gotovim betonskim elementima brzom i jeftinom. pored brze i jeftine gradnje, poštivanje ekoloških standarda pri izradi, daju joj prednosti nad standardnom gradnjom, naroćito u centralnim gradskim jezgrima.

 

VELBOS d.o.o. radi na uspostavljanju stabilne i jake saradnje s partnerima čineći time zdravu osnovu za poslovanje i razvoj. Da bismo tržištu osigurali očekivani kvalitet, politika poslovanja usmjerena je na izbore stručnih i obrazovanih radnika i saradnika.

Želja, namjera, a i dužnost nam je da našim kupcima pružimo što bolje i kvalitetnije proizvode, da uposlenim radnicima dignemo bolji standard i adekvatno profesionalno usavršavanje i da   neprestano radimo na unapređenju uvjeta rada. Jednostavno rečeno,zadaća nam je da radimo po savremenim evropskim standardima, onako kako i dolikuje današnjoj modernoj i stabilnoj firmi.

Zahvaljujemo se svima koji su na različite načine dali svoj doprinos za razvoj i napredak «VELBOS». Radit ćemo i dalje na tome da pružimo najbolje proizvode i najpovoljniju uslugu kako bismo zadržali povjerenje naših partnera i kupaca.

Nakon šesnaest godina rada i iskustva stečenog na njemačkom tržistu, firma VELBOS d.o.o. osnovana je 2001. godine u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Begovom Hanu, pored Žepča, sa ciljem da u našu zemlju prenese stečeno znanje, njemačku tehnologiju i disiplinu rada. VELBOS d.o.o. proizvodi osnovne konstruktivne građevinske materijale i nudi uslugu ugradnje armature i betona na gradilištu.

Djelatnosti proizvodnih pogona VELBOS d.o.o. su:
• prerada rebrastog betonskog čelika  (sječenje, dimenzioniranje, savijanje i pozicioniranje);
• proizvodnja armaturnih mreža;
• proizvodnja koševa za šipove;
• proizvodnja rešetkastih tunelskih podgrada;
• proizvodnja “Omnia“ ploča;
• proizvodnja armiranobetonskih greda;
• proizvodnja betona.

Za svih proteklih godina rada na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu, firma VELBOS d.o.o. stekla je ogromno iskustvo i postala stabilna firma na koju se partneri mogu u svakom trenutku osloniti.

Firma je učestvovala u izgradnji mnogih prestižnih objekata u Bosni i Hercegovini i u regionu, a veliki broj tunela u Republici Hrvatskoj i u Albaniji građeno je s Velbosovim tunelskim podgradama.

Sjedište naše kompanije nalazi se u Begovom Hanu, na magistralnom putu M-17 između Zenice i Žepča, gdje je na 12.000 m² proizvodnog prostora izgrađen potpuno novi pogon proizvodnje s najmodernijim mašinama i stručnim osobljem, a naša firma poštuje evropske standarde, certifikat ISO 9001.

U Sarajevu, na Ilidži, ul. Butirska bb, nalazi se drugi, novi proizvodni pogon VELBOS-a na površini od 12.000 m² koji sadrži modernu betonaru, proizvodnu halu za “Omnia“ ploče i armiračnicu za izradu armature. Dnevni kapaciteti VELBOS-a u oba proizvodna pogona iznose 450 m² “Omnia“ ploče, 75 tona gotovog betonskog čelika i 70 tona armaturnih mreža spremnih za ugradnju.

Kompanija zapošljava inženjere, statičare, metalurge i visokokvalifikovane radnike, za koje je osigurana obuka po evropskim standardima. VELBOS d.o.o. s vrhunskom tehnologijom, automatizovanom proizvodnjom i kvalifikovanom radnom snagom omogućava brz i kvalitetan proizvod, što ga čini konkurentnim na evropskom tržistu, a kupcu osigurava da gradi brže, kvalitetnije, jednostavnije i jeftinije.

Kompanija raspolaže vlastitim transportnim kapacitetima, što omogučava brz i efikasan transport njenih proizvoda, kako bi mogla što bolje udovoljiti  zahtjevima kupca.
Velbos

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here