Trump konkurencija Zuckerberg-u : “TRUTH Social”

0
11

 

Kako saznajemo, bivši predsjednik Donald Trump kreće  u kreiranje sopstvene društvene mreže pod nazivom “Truth Social”.

Trump je došao na ovu ideju zbog toga što su mu društvene mreže poput Twitter-a i Facebook-a nekoliko puta uklonile post, ili ga označile kao obmanjujućim, uzimajući za primjer njegovu izjavu vezanu za Covid kada je rekao da je “Covid manje smrtonosan od same gripe”.

Navodi da će nova društvena mreža omogućiti slobodu medijskog izražavanja, navodeći da će i osobe koje nisu pristalice elite koja je na vlasti moći iznijeti svoje mišljenje i svoj stav, i protiviti se trenutnoj vlasti i sistemu.

 

Ranije ove godine pokrenuo je web sitepod nazivom From the Desk of Donald J Trump, koji se često nazivao i blogom.

Web stranica je trajno zatvorena nakon manje od mjesec dana od kreiranja, nakon što je privukla samo dio publike, iako je on smatrao da će odziv biti mnogo veći.

 

 

Njegovu kritiku, da društveni mediji prešućuju konzervativne glasove, dijele i mnogi republikanci, iako podaci Facebooka pokazuju da se figure poput Ben Shapira i Dana Bongina, kao i prodajnih mjesta poput Fox News i The Daily Caller, pojavljuju među najboljim postovima na web stranicama.

Gospodin Trump i dalje snažno drži republikansku stranku. On je nagovijestio da će se ponovo kandidovati 2024. godine, ali se nije zvanično oglasio.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here