Travnik:Pripadnici MUP-a SBK pretresaju stanove dilera u Travniku, “pali” na dva paketića kokaina

0
256
Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, policajci su presreli mlađeg muškarca koji je izašao iz vozila i odbacio dva zamotuljka za koja se sumnjalo da je u pitanju opojna droga.
Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F.A. rođen 1988. godine iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića sa kokainom, a koja je prethodno kupio za iznos od 100 eura od osobe F.G.

Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putičevo, općina Travnik zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain. Izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 eura.

U nastavku ove akcije, bit će izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Istražne radnje provode službenici Sektora kriminalističke policije, koji su samo tokom ove godine kantonalnom tužilaštvu podnijeli 23 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima u vezi sa zloupotrebom opojne droge, te je ova današnja akcija samo nastavak dosadašnjih dobrih rezultata u ovoj oblasti.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here