Travnik: Oružana pljačka trgovačke radnje ‘Grand’

0
77

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su četiri krivična djela, a radi se o jednom razbojništvu, jednom posjedovanju i omogućavanju uživanja opojnih droga, jednoj prevari i jednom ovjeravanju neistinitog sadržaja.

Dana 14.02.2018.godine oko 20,50 sati u PS Travnik prijavljeno je razbojništvo u trgovačku radnju „Grand 99“ u ulici Donja Mahala, općina Travnik. Razbojništvo je, po prijavi, izvršeno od strane dva maskirana lica, koja su uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem od radnice iz kase otuđili oko 1000 KM. Nakon toga, isti su se udaljili pješke u nepoznatom pravcu.

Dana 14.02.2018.godine oko 19,10 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP SBK/KSB, u ulici Šehida, općina Travnik, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Peugeot, registarskih oznaka E08T708. Tom prilikom, kod lica D.T. rođen 1990.godine iz Travnika, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje na dokumentovanju i dokazivanju navedenog krivičnog djela, a protiv navedenog lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik, koji zajedno sa policijskim službenicima iz drugih organizacionih jedinica poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku i hvatanju počinilaca navedenog krivičnog djela, a sve  u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

Evidentirana  su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mirasedam saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 108 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 85 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine, a iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here