Travnik: Održan sastanak o projektu “Plava voda”

0
282

Skupština ZDK povukla je ranije donesenu saglasnost o kreditnom zaduženju po projektu regionalni vodovod „Plava voda“ pa je  tako kompletan međukantonalni projekat doveden u pitanje, kazao nam je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Tim povodom u općini Travnik održan je sastanak na kojem su između ostalog  prisustvovali  načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, premijer SBK Tahir Lendo, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i Ernad Granić , direktor JP Regionalni vodovod “Plava voda”.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zenice donesen je zaključak da će biti upućen zahtjev Vladi Zeničko-dobojskog kantona da se ponovo stavi u proceduru Zakon o zaduženju te da Vlada Federacije BiH pronađe rješenje da se dobije potrebni kredit za završetak projekta. Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić je istako da su ostale općine spremne za realizaciju ovog projekta.

Ovim projektom koji je vrijedan 44 miliona KM bit će riješeno vodosnabdjevanje Zenice, Busovače, Viteza, Novog Travnika i Travnika.

Direktor JP Regionalni vodovod Plava Voda, Ernad Granić kazao nam je da je ovo preduzeće spremno za implementaciju projekta.

OPŠIRNIJE U PRILOGU:

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here