Tikka masala piletina

0
171
Ukusna i brza varijanta originalnog recepta oduševiti će vas brzinom pripreme.
Sastojci
500 gr pilećih prsa
200 gr riže
1 paprika
1 paradajz
1 luk
1 čehna bijelog luka
1 šolja jogurta
1 šolja vrhnja za kuhanje
1 ½ kašika paste tikka masala
1 kašičica ljute papričice
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica đumbira u prahu
so, biber
Način pripreme
  1. Piletinu izrežite na kockice pa prelijte jogurtom, kašikom tikka masala paste.
  2. Dodajte začin i sitno sjeckani bijeli luk pa promiješajte i ostavite da odstoji u firžideru sat vremena.
  3. Na ulju popržite piletinu dok ne porumeni.
  4. Skuhajte rižu.
  5. Dodajte luk i crvenu papriku izrezanu na kockice i kratko prodinstajte.
  6. Dodajte paradajz izrezan na kockice i ostatak tikka masala paste.
  7. Posolite, pobiberite i dodajte šolju vode.
  8. Uspite vrhnje i kuhajte 10-ak minuta.

.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here