Test-iluzija: Šta ste prvo uočili na ovoj slici?

Oni pomažu određivanju trenutnog psihološkog stanja čovjeka, određenih osobine ličnosti i slika našeg opažanja svijeta. Pomoću ovakvih testova saznajemo dosta, ne samo o sebi, već i o drugima, piše “Uspešna žena“…

0
358

U umjetnosti postoji jedinstven žanr, pod nazivom “vanitas“, u kome se jedna slika glatko pretače u drugu, i posmatrač ne razumije kako, i kada se to desilo.

Takve slike često koriste psiholozi da otkriju skrivene aspekte ljudske podsvijesti. Bitno je fiksirati onaj odraz koji ste zapazili kao prvi. Najvjerovatnije, za koju sekundu, uočićete i ostale oblike.

Danas vam nudimo da pređete zanimljiv test iluziju. Pogledajte ovu sliku. Šta ste na njoj prvo uočili?

Odgovor, šta označava vaš izbor, pronaći ćete ispod slike:

 

Ako ste ugledali lobanju:

Uprkos zastrašujućem obliku, lobanja simbolizuje snagu. Spremni ste za nove izazove i pobjede. U isto vrijeme ste vrlo svijesni prolaznosti života i znate da svemu dolazi kraj.

Ne fokusirate se na materijalnom, za vas je bitan sam put, a ne rezultat. Baš zbog toga vama sve ide dobro. Mnogo ćete postići ako ne skrenete sa ovog puta.

Ako ste ugledali ženu:

Žena spuštene glave simbolizuje umor. Vjerovatno ste pomalo zbunjeni, i ne znate šta raditi dalje. Odmorite se, po mogućnosti ostavite nerješene stvari sa strane.

Sada niste u najpovoljnijoj situaciji da ih riješavate. Ne bi bilo loše promijeniti sredinu, barem na nekoliko dana, i prikupiti snagu.

Vjerovatno, pored vas postoji osoba koja vam oduzima energiju. Napravite selekciju među onima koji vas okružuju, ne bojte se rastanka sa ljudima sa kojima ne postoji kvalitetan odnos.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here