SVI BAMBI PROIZVODI USAGLAŠENI SA REGULATIVOM

0
379

Bambi, kao odgovorna kompanija, je uvijek u skladu sa svim važećim propisima i standardima, i u potpunosti poštuje sve europske, nacionalne i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodne standarde kvaliteta.

 

Proizvod koji je uzorkovan u Sloveniji, proizveden je za pomenuto tržište takođe u skladu sa tada važećim propisima i preporukama EU, čija je Slovenija članica, i to znatno prije stupanja na snagu nove, pooštrene Uredbe Evropske komisije o vrijednostima akrilamida od 11. 04. ove godine.  

 

Kako ova Uredba po Zakonu ne predviđa nikakve sankcije, kompanija Bambi je u dogovoru sa slovenačkom Upravom za bezbjednost hrane samoinicijativno zamijenila taj proizvod na teritoriji Slovenije u svim maloprodajnim objektima, a sve zbog naših vjernih potrošača i nove Uredbe koja važi u Sloveniji, kao članici Evropske Unije.

 

Što se tiče ostalih tržišta, napominjemo da je Bambi kao odgovorna kompanija sa visokim standardima već završio proces usklađivanja sa novom Uredbom EU u Republici Hrvatskoj a trenutno je, i bez postojanja jasne regulative o preporučenom nivou akrilamida u proizvodima, u procesu usklađivanja proizvoda sa Uredbom EU i na svim ostalim tržištima.

 

Inače, akrilamid uobičajeno nastaje tokom proizvodnje u termičkim procesima (prženjem ili pečenjem) hrane bogate ugljičnim hidratima i mastima. Podjednako se stvara prilikom pripreme hrane kod kuće i u procesu proizvodnje. Ima ga u pekarskim proizvodima, proizvodima od krompira, u kafi, kao i ostalim proizvodima koji se peku na visokim temperaturama.

 

Za konkretan slučaj u Sloveniji, moramo da istaknemo da je u pitanju minimalna količina robe, i da naglasimo opet, proizvedena u skladu sa tada važećom regulativom.

 

Pozivamo sve potrošače da nastave da koriste našu Plazmu na svim tržištima, proizvod na kojem su odrastale i odrastaju brojne generacije.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here