Stručnjaci savjetuju: Ovo je 7 pravila za najbolji seks u vašem životu!

0
916

Bez obzira na to jeste li se juče upustili u novu seksualnu vezu ili imate partnera godinama, pa i decenijama, o seksu uvek možete naučiti nešto novo.

Možete ga shvatiti kao doživotnu lekciju za učenje i usavršavanje.

Za pokoji dobar savjet uvijek možete pitati svoju prijateljicu.

Ali, jeste li se ikada pitali koji bi vam savjet dali stručnjaci u području seksologije, terapeuti za seks i druge osobe kojima je razumijevanje seksa posao?

Evo šta bi vas stručnjaci savjetovali.

1. Saznajte šta partner želi

Želite što bolji seks? Pitajte partnera šta želi i šta mu odgovara u određenom trenutku i obrnuto. Biće dovoljna pitanja: „Je li dobra brzina?“, „Brže?“, „Sporije?“, „Jače?“, „Intenzivnije?“, „Dublje?“, „Druga poza?“… Takva pitanja neće ni vas, ni vašeg partnera izbaciti iz takta, a seks vam može biti mnogo bolji. Time dobijate ključne informacije kako jedno drugog da zadovoljite.

2. Tražite šta želite

Nemojte se bojati da tražite od partnera ono što želite. Bez obzira na to jeste li konzervativni ili imate neke fetiše… Niko ne može čitati misli i znati za šta ste raspoloženi u određenom trenutku. Ponekad ćete željeti dužu predigru, ponekad kraću, nekada oralni seks, a nekada ne…

Savjete poput: „Dodiruj me ovdje.“ ili „Dodiruj me baš tako.“, „Nemoj stati.“ i slično, treba da postanu nešto sasvim normalno tokom seksa. Međutim, o stvarima koje izlaze iz vaše uobičajene seksualne rutine ili isprobane zone, kao što su razni fetiši, na primjer, vezivanje i slično, treba svakako da porazgovarate sa partnerom prije nego što se nađete u krevetu.

3. Upoznajte sebe

Istražite svaki djelić svog tijela. Naučite šta vam se sviđa, a šta ne. Masturbirajte često, isprobajte sami razne tehnike. S tim samopouzdanjem i znanjem onoga šta želite i šta volite lakše ćete se opustiti i komunicirati s partnerom.

4. Naučite kako da postignete orgazam

Ovaj sajvet svakako je nastavak prethodnog, jer jedan od načina kako da naučite da postignete orgazam jeste masturbacija. Vrlo je važno da saznate na koji način možete postići orgazam – da li stimulacijom klitorisa ili postižete i vaginalne orgazme. Naučite u kojim pozama možete da doživite vrhunac, a u kojima vam je to teško ili čak nemoguće. Koristite lubrinkante i to one na organskoj, a ne glicerinskoj bazi (glicerinski mogu izazivati upale).

5. Za buduće roditelje

Ako imate problema sa začećem i morate da tempirate seks, to može biti veoma stresno. Vrlo je važno da i u tim trenutcima budete što opušteniji i, na kraju krajeva, uživate u tome. Pre samoga spolnog odnosa pokušajte s tehnikama disanja, opuštanja, počnite s laganim dodirima, maženjem, dugom predigrom. Ako ni to ne pomaže, pokušajte s tehnikama joge.

 6. Radite Kegelove vježbe

Za vrijeme predigre radite Kegelove vježbe, a možete ih raditi čak i prije, ako znate šta uskoro slijedi. Na taj način ćete pojačati dovod krvi i energije u vaginu, što će vam pomoći da se dodatno uzbudite i više uživate.

7. Vodite brigu o sebi

Samopouzdanje je veoma važno kada je u pitanju seks, a ono svakako polazi od vas samih. Bez obzira na godine nemojte se zapustiti. Vodite brigu o higijeni i depilaciji (prema izboru), obucite izazovan donji veš, negujte svoje tijelo koliko je moguće. Ne treba da budete “savršene” da biste se osjećale poželjno i lijepo.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here