Strašan događaj zbog kojeg je preminula pjevačica “The Cranberries” napisala pjesmu “Zombie”

0
301

Kolin Peri, čiji je sin poginuo u bombaškom napadu u Voringtonu 1993. godine oprostio se od pevačice koju je upravo ovaj tragičan događaj inspirisao da napiše najveći hit grupe Krenberiz, pesmu „Zombie“
Otac žrtve bombaškog napada IRA odao je počast preminuloj pevačici benda Krenberiz Dolores O’Riordan, koju je ova tragedija inspirisala da napiše pesmu „Zombie“.

Kolin Peri, čiji je sin poginuo u bombaškom napadu u Voringtonu 1993. godine oprostio se od pevačice koju je upravo ovaj tragičan događaj inspirisao da napiše najveći hit grupe Krenberiz, pesmu „Zombie“.

“Tek sam juče saznao da je njena grupa, tačnije ona komponovala ovu pesmu u znak sećanja na događaj u Voringtonu u kojem su moj sin Tom i mladi Džonatan Bol stradali“, rekao je u jednom jutarnjem programu, prenosi B92.

“Nisam bio svestan toga. Moja supruga se juče vratila sa posla, pustila mi pesmu na laptopu, video sam Dolores kako peva i slušao reči. Reči pesme su veličanstvene i veoma tačne. Bombaški napad u Voringtonu, kao i mnogi događaji koji su se potom desili u Irskoj i Velikoj Britaniji, uticali su na porodice na veoma realan način i mnogo ljudi je postalo imuno na bol i patnju.“

Kolinov dvanaestogodišnji sin poginuo je sa trogodišnjim Džonatanom Bolom kada su teroristi, pripadnici IRA detonirali bombu 1993. godine usred grada.

Dolores je pesmu napisala godinu dana kasnije, a reči pesme se odnose upravo na njih dvojicu.

“…dete polako odlazi, a nasilje prouzrokuje takvu tišinu…“

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here