Stefan Kapičić je srpski glumac

0
383

Stefan Kapičić je srpski glumac. Nadimak mu je Kaponja. Rođen je 1. decembra 1978. godine u Kelnu u Nemačkoj. Trenutno živi i radi u Americi.

Njegovi roditelji su Slobodanka “Beba” Zugić, crnogorska glumica, i Dragan Kapičić, bivši jugoslovenski košarkaš. Stefanov deda je Jovan Jovo Kapičić, ambasador SFRJ i narodni heroj Jugoslavije.

Kada je imao tri godine, porodica se vratila u Jugoslaviju. Deset godina je trenirao košarku i bio je kapiten juniora Crvene Zvezde. Posle srednje škole je upisao filozofiju, ali majka ga je nagovorila da krene i na glumu. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Filmografija

2002. godine je debitovao u seriji “Podijum” i u filmu “Kordon” koji govori o protestima u vreme Miloševićevog režima.

2003. godine je bio Bane u filmu “Skoro sasvim obična priča” i policajac u Betmenovoj majici u filmu “Citravita”.

2004. godine se pojavio u ostvarenjima: “O štetnosti duvana”, “Slobodan pad” i “Ulični hodač”.

2006. godine je glumio gej Deda Mraza u filmu “Ne skreći sa staze”. Učestvovao je u snimanju hrvatske telenovele “Obični ljudi” u kojoj je bio Igor Nikolić.

2008. godine je imao jednu od glavnih uloga u filmu “Čarlston za Ognjenku” i sporednu ulogu u seriji “Vratiće se rode”. Započeo je inostranu karijeru u filmu “Braća Blum” (“The brothers Bloom”) u kome je glumio nemačkog vlasnika bara. Imao je epizodne uloge u serijama “The unit” i “Broj3vi” (“Numb3rs”).

2010. godine je dobio gostujuću ulogu u popularnoj seriji “24” i igrao je rame uz rame sa Kiferom Saderlendom.

2011. godine je bio Nikša Ivanov u hrvatskoj sapunici “Larin izbor” i Dimitri Jelavič u seriji “Događaj” (“The event”).

2012. godine je imao istu ulogu u filmu “Larin izbor: Izgubljeni princ” i glumio je Jurija Nikolajeva u američko-britanskoj drami “Big miracle”.

2013. godine je učestvovao u snimanju telenovela “Stella” i “Zora dubrovačka”, a u filmu “Hitac” je bio Crni.

2015. godine je glumio svog oca Dragana u filmu “Bićemo prvaci sveta” i seriji “Prvaci sveta” koja se sastoji od 12 epizoda. Govore o stvaranju jugoslavenske škole košarke i osvajanju prvog zlata na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine. Imao je epizodnu ulogu u seriji “Andrija i Anđelka”.

Iste godine se vratio u pozorište i glumio je u predstavi “Prazni grad” koja je, ujedno, bila njegov diplomski rad.

2016. godine mu je poverena uloga Kolosusa u američkom naučnofantastičnom filmu “Deadpool”. Budžet filma je bio 58 miliona dolara, a sam film je zaradio 760 miliona dolara.

Privatni život

Stefan je 2007. godine odlučio da se okuša na novom, većem tržištu i da se suoči sa surovom konkurencijom u Americi. Prvih deset meseci nije smeo ništa da radi, niti da napušta zemlju, a onda je ušao u SAG (Američku uniju glumaca) i počeo da ostvaruje svoje snove. Mnogo su mu pomogli roditelji koji su verovali u njega i bivša verenica Miranda Viđak.

Sa Mirandom je bio u vezi od 2006. do 2013. godine. Spekuliše se da su raskinuli zbog razdvojenosti i glumca Ivana Hercega sa kim je splitska dizajnerka i manekenka postala veoma bliska.

Na snimanju serije “Zora dubrovačka” je upoznao deset godina mlađu glumicu Ivanu Horvat sa kojoj je počeo da se zabavlja. Nakon godinu i po dana veze su se verili. Mediji su pisali da planiraju intimnu svadbu na koju će pozvati samo najbliže prijatelje.

Tečno govori engleski, ruski i nemački jezik.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here