Šta žene žele: Idealnog muškarca u 24. godini, uspjeh u karijeri deset godina kasnije

0
253

Iako brojne žene imaju neki životni plan, većini njih se on izjalovi, pa zadate ciljeve postižu oko šest godina kasnije. Želje su im uspjeh u karijeri, dobar brak i porodica

Ženama bi najviše odgovaralo da sa 24 godine upoznaju idealnog muškarca koji je kao stvoren baš za njih, da bi se kasnije i sve ostale “kockice” života složile na vrijeme, pokazala je studija na 2000 žena britanske kompanije 3M’s Post-it brand.

Prema istraživanjima za većinu žena je planiranje važan aspekt koji ih motiviše u životu, iako se najčešće dogodi da se stvari ne odvijaju po planu. Iako većina misli da je idealno vrijeme za polaganje vozačkog ispita 19. godina, za početak samostalnog života 23. i za zaljubljivanje 24. godine, ciljevi se u prosjeku ostvaruju šest godina kasnije nego što su to planirale, zaključili su istraživači.

“Nedostatak novca, hrabrosti za preduzimanje nekih životnih odluka, ali i okolnosti poput one da prosto nisu u zadovoljavajućoj ljubavnoj vezi lako ometaju planove”, rekla je portparolka kompanije koja je sprovela studiju, Džesika Čivers.

Ona dodaje da čovjek može da radi na planovima i odlukama, ali neke stvari ipak uključuju faktor sreće i sudbine. Na primjer, teško je znati da li će se neko zaljubiti i moći da rodi dijete baš do 27. godine života, i pored toga da ostvari uspjeh u karijeri do 34. ali čovjek ipak može da sanja.

Trećina žena kaže da su neke životne prilike propustile i da se vjerovatno više neće pojaviti prilika za njihovo ostvarenje, dok petina njih kaže da ponekad ne znaju ni gdje bi počele sa ostvarivanjem svojih ciljeva. Oko 55 posto žena smatra da je zapisivanje važnih životnih ciljeva dobar način da se na njih ostane fokusiran, što i povećava šanse da se oni ostvare.

Životni ciljevi žena

Polaganje vozačkog ispita sa 19 godina
Prvi “pravi” posao s 22 godine
Iznajmljivanje stana s 23 godine
Uvođenje zdravih životnih navika s 24 godine
Upoznavanje onog “pravog” s 24 godine
Život s partnerom s 25 godina
Vjeridba s 26 godina
Brak s 27 godina
Rođenje prvog dijeteta s 27 godina
Uspjeh u karijeri s 34 godine

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here