Šta će vam se desiti ako mjesec dana svakodnevno radite 10 sklekova?!

0
259

Kažu da male promjene u životu mogu da daju velike rezultate. Kristen Domonel je bila radoznala pa je odlučila da doda malo više vježbi u svoju uobičajenu fitnes rutinu. Radila je 10 sklekova dnevno svaki dan mjesec dana, piše Men`s Health.

Pogledajte šta joj se dogodilo, a i vama će ukoliko pokušate:

VIŠE ENERGIJE

Iako je ujutru pospana i nevoljna, kad bi se sjetila da prvo uradi sklekove, pa onda sve ostalo, osjetila bi povećani priliv energije čak i prije kafe.

Na ovaj način ćete povećati broj otkucaja srca, disanje i temperaturu tijela, što će uticati na to da se osjetite raspoloženijim i poletnijim.

Čak i kraći periodi vježbanja ujutru (nekoliko minuta) mogu da eliminišu osjećaj anksioznosti i stresa i da poboljšaju sveukupno raspoloženje.

MALA PROMENA U DEFINICIJI

Iako priznaje da nije mogla mnogo da promijeni za mjesec dana sklekova, primjetila je manju promjenu. Prema riječima Džesike Metjuz, savjetnice za zdravlje i fitnes edukaciju, fizički izgled i rezultati vježbanja variraju od osobe do osobe.

Dakle, u zavisnosti od građe, možete da primjetite mnogo ili nimalo napretka.

JAČE I STABILNIJE JEZGRO

Sigurno radite sklekove, jer mislite da će najviše koristi imati vaše ruke ili grudi, međutim, ukoliko ih pravilno izvodite, vaše jezgro može da ima velike koristi.

“Ono što ljudi često ne primjećuju kod skleka jeste da je u pitanju vježba koja angažuje cijelo tijelo“, kaže Metjuz.

LAKŠE ĆETE RADITI SKLEKOVE

Na početku će vam biti teško da uradite pravilan sklek, ali tokom vašem jednomjesečnog izazova ćete primjetiti kako vam ide sve lakše i lakše.

A PONEKAD ĆETE MISLITI DA POČINJETE OD NULE

“Čak i poslije tri nedjelje, i dalje nisam mogla da uradim deset sklekova u nizu na prstima, čak iako sam mogla da ih uradim dan prije“, kaže Domonel.

“Normalno je da se tijelo osjeća drugačije od dana do dana, a pogotovo zavisi od tipa aktivnosti koju ste izvodili dan ranije“, kaže Metjuz.

Bilo koji vid aktivnosti je fizički stres na tijelo, pa je zato bitno da imate dovoljno vremena da se odmorite. Ali odmor ne znači da treba cio dan da provedete u izležavanju, već da se fokusirate na lakše i manje intenzivne aktivnosti koje će pospiješiti cirkulaciju bez ometanja oporavka mišića.

Nadamo se da vas je eksperiment ove djevojke inspirisao da ubacite sklekove u svakodnevni trening (ali naravno malo veći broj ponavljanja).

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here