Smiruje, poboljšava san, sprečava prehladu… Ali ovo o čaju od metvice niste znali…

0
232

Ljekovita metvica pomoći će i kod astme i alergije, ali i probavnih tegoba, bolesti desni, lošeg zadaha, ublažava raznovrsne grčeve i mučnine, osobito one uzrokovane putovanjem….

Poznato je da čaj od metvice suzbija upale i infekcije, jača imunitet pa je odličan izbor u ovim hladnim, zimskim danima.

Ljekovita metvica pomoći će i kod astme i alergije, ali i probavnih tegoba, bolesti desni, lošeg zadaha, ublažava raznovrsne grčeve i mučnine, osobito one uzrokovane putovanjem.

Osobe koje su izložene stalnom stresu trebale bi redoviti piti čaj od metvice jer on smiruje, ublažava stres i poboljšava san. Piju ga i osobe koje žele smršavjeti jer je poznato da djeluje diuretički i smanjuje osjećaj gladi.

Metvica sadrži vitamine A, C i druge aktivne tvari poput ružmarinske kiseline koje pomažu u jačanju otpornosti organizma na upale i infekcije.

Neka istraživanja pokazuju da bi metvica mogla imati i antikancerogena svojstva, jer sadrži perililni alkohol, koji se u testiranjima pokazao zaslužnim za sprečavanje raka debelog crijeva, kože i pluća.

Ali ono što rijetki znaju jest da redovito ispijanje čaja od metvice sprečava neželjenu dlakavost na nogama, prsima, licu, leđima i drugim dijelovima tijela uzrokovano povišenim lučenjem muških spolnih hormona.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here