Škoda predstavila Superb s paketom opreme Sportline

0
514

Atraktivan paket opreme Sportline Škoda će kupcima Superba ponuditi i uz 1,4-litarski TSI motor, ali će definitivno najviše prijati Superbu koji pokreće dvolitarski TSI motor sa 280 KS.

Posljednja novost iz Škode, koja danas spada među najuspješnije automobilske brendove, je paket opreme Sportline koji se sada s opcionom ekskluzivnom bojom karoserije može naručiti uz treću generaciju njihovog najreprezentativnijeg modela Superb.

Cijena osnovnog Superba Sportline koji pokreće 1,4-litarski TSI motor u Njemačkoj iznosi 35.050 eura, a kupci koji se odluče za najsnažniji Superb 2.0 TSI 4×4 (280 KS i 6-stepeni DSG mjenjač), s kojim oprema Sportline ima znatno više smisla, morat će da izdvoje 44.850 eura.

Ako se na spomenuto doda boja karoserije “dragon skin”, koja se kao opcija nudi isključivo uz Superb Sportline, i stakleni panoramski krov, cijena automobila u tom slučaju iznosi 46.790 eura. Za Superb Sportline 2.0 TSI 4×4 sa svim opcionim dodacima treba izdvojiti 55.000 eura, a u karavanskoj karoserijskoj verziji i nešto više.

I dok se čeka da u Škodi (Volkswagenu) odluče hoće li dati „zeleno svjetlo“ za početak proizvodnje Superba RS koji bi trebao pokretati motor sa znatno više od 300 KS, Superb Sportline 2.0 TSI 4×4 od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,8 sekundi i razvija elektronski ograničenih 250 km/h. Drugi Škodin automobil s paketom Sportline trebao bi biti SUV Kodiaq.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here