SKANDAL: IZ OPĆINE KONJIC TVRDE DA SU LAŽIRANI DOKUMENTI O SMRTI SELIMA KAŠIĆA

0
253

Selim Kašić iz Konjica, profesor matematike i fizike, nakon teške bolesti umro je 19. marta u francuskom gradiću Pasi. Prošle sedmice sahranjen je u Šunji kod Konjica. Sahrani je prisustvovao veliki broj građana ove općine, među kojima i brojni općinski službenici!

Zna ga cijela čaršijaSamo nekoliko dana kasnije – šok! Iz Općine Konjic odbili su porodici izdati potvrdu o Kašićevoj smrti, uz objašnjenje da je profesorova smrt lažirana, tačnije da je falsificiran smrtni list koji je izdala uprava ovog francuskog gradića?!

Ovu šokantnu informaciju potvrdio je jučer za „Dnevni avaz“ Konjičanin Agan Ramić, kojem je rahmetli profesor Kašić bio zet. On tvrdi da je Kašićeva porodica, kao i cijeli Konjic, u šoku i nevjerici, jer je čovjek ukopan, a „pola općine bilo mu je na dženazi i svi su ga dobro poznavali“.

– Mi više ne znamo šta da radimo niti kome da se obratimo. Selim je umro u Francuskoj, moja sestra i njegova djeca bili su s njim. Tamo su dobili sve papire, smrtni list od doktora, mrtvozornika, grada Pasi, Ambasade BiH u Francuskoj. I sada iz Općine Konjic tvrde da  su papiri falsifikovani. Ovo je skandalozno. Mi smo svi u šoku – kaže Ramić.

On nam je pojasnio da je Kašićeva porodica angažirala i prevodioca i notarski ovjerila sve dokumente, a u uredu u Općini Konjic prije nekoliko dana drugi im je službenik opet rekao da je papir falsificiran.

– Čak su im općinski službenici bacili papire. Galamili su da porodica donosi falsifikovane dokumente kako bi dobila smrtni list. Ovo je čista samovolja, bahatost i neznanje opštinskih službi, ovo je skandal nad skandalima. Ukopate čovjeka, klanjate mu dženazu, a onda službenik kojem ste dali sve ovjerene papire, tvrdi da je to falsifikovano. Niko neće barem da provjeri s Ambasadom BiH u Francuskoj – priča Ramić.

Svi smo iznenađeni

I Kašićeva kćerka Dženana Jamaković, koja živi u Austriji, potvrdila nam je ove šokantne navode.

– Ovo je čisti bezobrazluk zaposlenih “stručnih” osoba u Općini Konjic koje, nažalost, ne znaju da rade svoj posao kako treba, niti poznaju strane jezike. Užas – rekla nam je jučer Jamaković.

 Ne možemo govoriti o ličnim podacima

Iz Matičnog ureda Općine Konjic jučer su za naš list kazali da ne mogu govoriti o ovom slučaju, jer je riječ o ličnim podacima. Na naše pitanje jesu li tačni navodi porodice, osoba koja nam se javila, a nije se željela predstaviti, kazala nam je kratko da o „tim stvarima ne može govoriti i da niko nije ni tvrdio da su papiri falsifikovani“, uz napomenu da je u pitanu nešto drugo, ali bez obrazloženja šta.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here