Sirijac kupio Poslovni centar Kumrovec u Sarajevu, pravi biznis centar

0
201
Riječ je o zgradi Poslovni centar Kumrovec izgrađenoj 2008. godine u naselju Otoka.

“Prvi put sam u Bosnu i Hercegovinu došao kao turista i već tada sam prepoznao potencijale koja ova zemlja nudi. Zahvaljujući saradnji sa bh. partnerima odlučio sam investirati u BiH kako bih omogućio otvaranje biznis centra. Siguran sam da je ova zemlja dobra prilika za pokretanje biznisa”, kazao je Mehdi za FTV.

Nakon višemjesečnog istraživanja odlučio je da investira u zgradu koja je 8 godina bila prazna. Odlučio je dovršiti njenu izgradnju i započeti posao.

“U zgradi je potrebno još mnogo toga uraditi, ali već u narednih nekoliko mjeseci biće ovo jedna od najmodernijih zgrada u Sarajevu i najbolji biznis centar. Ovaj dio grada će postati mnogo atraktivniji za ulaganja”, kazao je Mehdi.

Građevinski radovi su u završnoj fazi pa će do kraja godine više od 15000 m2 biti na raspolaganju različitim domaćim i stranim investitorima. Na izvođenju radova angažovano je preko 300 radnika a investitori se nadaju da će pokretanje biznis centra pospješiti poslovno okruženje u BiH i pomoći privredni rast naše zemlje.

Kako je najavljeno, u biznis centru će se naći i neke od najvećih globalnih i domaćih kompanija. Mehdi kaže kako će novi savremeni biznis centar biti prilika za nove investitore koji se odluče ulagati u ekonomski razvoj BiH.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here