SDS: Službena posjeta Željke Cvijanović SAD-u predmet ismijavanja u cijelom regionu

0
203

Srpska demokratska stranka (SDS) izražava nezadovoljstvo povodom posljednjih nastupa u javnosti premijerke Vlade RS-a Željke Cvijanović, a u vezi sa njenim navodnim “službenim odlaskom” u Sjedinjene Američke Države (SAD) na svečanost inauguracije novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, saopćeno je iz ove stranke.

– Smatramo da turistička posjeta Željke Cvijanović Washingtonu i pompezno i lažno predstavljanje te posjete od RTRS-a šteti ugledu Republike Srpske i ugledu pozicije predsjednika Vlade RS koju Željka Cvijanović obavlja – navodi se u saopćenju.

Kako dodaju, posljednjih nekoliko dana vijest o navodnoj “službenoj posjeti” Željke Cvijanović SAD-u “predstavlja predmet podsmijeha ne samo u RS-u već i u regionu”.

– Željka Cvijanović prisustvovala je inauguraciji novog predsjednika SAD-a u svojstvu građanina o čemu svjedoči i mjesto na kome su supruga predsjednika RS-a Snježana Dodik i premijerka Željka Cvijanović stajale. Radi se o zoni ‘12 zeleno’, namijenjenoj običnim građanima SAD-a. Cijena karata za tu zonu iz koje je premijerka Željka Cvijanović posmatrala inauguraciju tokom ‘službene prosjete’ SAD-u na najpoznatijem američkom portalu za internet kupovinu e-bayu košta do 7.500 američkih dolara i karte za ovu zonu tokom inauguracije su dostupne svima – navodi SDS u saopćenju.

I dok je većina medija u zemlji i regionu okarakterisala posjetu Željke Cvijanović SAD-u kao, kako ističu, isključivo turističku, Radio-televizija Republike Srpske “pompezno je izvještavala o službenoj posjeti predsjednice Vlade RS-a, još jednom pokazujući se kao fabrika laži i propagandni instrument u rukama vladajućeg režima”.

– Smatramo da ponašanje Željke Cvijanović i širenje propagande da će tokom inauguracije premijerka ‘biti u društvu visokih funkcionera velikog broja zemalja’ kako je to prenio RTRS, šteti ugledu Republike Srpske i ugledu funkcije predsjednika Vlade RS koju Željka Cvijanović obavlja.

Zahtijevamo i od Željke Cvijanović i od uredništva RTRS-a da se ponašaju odgovorno i profesionalno i ne dozvole da institucije koje trenutno predstavljaju postanu predmet podsmijeha javnosti u Republici Srpskoj i regionu – dodaje se u saopćenju SDS-a.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here