Savjeti za nošenje ravnih cipela i visokih štikli

0
280

Cipele su uvijek bile ogledalo stila. Njihov pravilan izbor samo pomaže vašem damskom izgledu, ali i zdravlju.

 

Donosimo vam savjete šta trebate provjeriti kada kupujete cipele.

1. Uhvatite cipelu za štiklu i kod prstiju. Đon bi trebalo da bude fleksibilan i savitljiv u prednjem dijelu, ali krut na ostatku cipele.

2. Potpetica bi trebalo da se nalazi tačno ispod sredine pete. Ako se nalazi previše naprijed ili nazad na cipeli imaćete problema s ravnotežom.

3. Izaberite cipele čiji vrh ide u umjereni špic i koji je duži od vaših prstiju jer prsti tako neće biti stisnuti ili, još gore, zgniječeni.

4. Pripazite da dio cipele za prste bude dovoljno širok, odnosno da vas ne stiska.

5. Imajte na umu da cipela s punom štiklom bolje raspoređuje težinu i pruža potporu po cijeloj dužini stopala.

6. Testirajte mekoću dijela za tabane tako da prstom pritisnete unutrašnji dio cipele za prste. Na dodir trebalo bi da bude lagano mekan, kao da je lagano postavljen.

7. Izbjegavajte sintetiku. Nosite cipele od kože ili tkanine jer su to materijali koji dozvoljavaju koži da diše čime se smanjuje mogućnost pojave žuljeva.

Sedam saveta za pronalaženje udobnih ravnih cipela:

1. Tražite čvršće cipele. Stisnite dio cipele oko pete. Ako se peta može toliko presaviti da dotakne unutrašnji đon, cipela ne pruža dovoljnu potporu.

2. Držite cipelu za oba kraja i pokušajte da je presavijete. Ako se cipela može previše presaviti neće vam pružati dovoljnu potporu.

3. Patite li od bola u stopalima izaberite cipele koje nisu potpuno ravne, odnosno imaju malu potpeticu koja će ublažiti bol.

4. Izaberite cipelu s kožnim ili gumenim đonom koji će maksimalno umanjiti udarce pri hodanju.

5. Nosite cipele koje imaju kožni unutrašnji đon. Prozračan i savitljiv, kožni đon sprječava trenje i stvaranje žuljeva i oblikuje se prema stopalu.

6. Tražite cipele koje imaju zaobljen dio za prste jer on prati oblik stopala i dopušta prstima da se pomjeraju.

7. Izaberite cipele čiji zadnji dio prijanja uz nogu i dovoljno čvrsto je drži kako biste izbjegli ispadanje cipele s noge ili njeno urezivanje na peti.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here