Šarene kiflice

0
477

Potrebni sastojci: 2 jaja, 1 kasika secera, 2dl mlijeka, 2dl ulja, kesica kvasca + 1 prasak za pecivo brasna po potrebi
kakao zaljev: 6 soljica secera, 8 soljica vode

Priprema: Od sastojaka umjesiti tjesto, podijeliti ga na dva dijela, pa u jedan dodati kakao. Ostaviti da naraste. Zatim razviti svijetli dio na debljinu oko 0,5 cm, pa razvuci braon tjesto i staviti ga preko svijetlog. Uviti u rolat, i isjeci na debljinu 1 cm. Oklagijom razvaljati tjesto toliko da se moze saviti kiflica. (na dodatnoj slici se vidi postupak). Uviti u kiflicu, redati u pleh i peci na 200 C oko 20-25 minuta.

U medjuvremenu skuhati zaljev od 6 soljica secera i 8 soljica vode (ja sam dodala i jednu vaniliju). Pecen kolac zaliti i ostaviti da se ohladi. p.s. ukusom podsjecaju na hurmasice. (gastronomija.info)

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here