Sarajevski Vodovod: Godinama nismo imali ovako tešku situaciju, radimo sve što možemo

0
190

KJKP ViK d.o.o. Sarajevo, obzirom na teške vremenske uslove prethodnih nekoliko dana, susreće se sa možda najtežom situacijom na terenu u proteklih nekoliko godina, saopćeno je danas iz ovog preduzeća.

Najveći problemi su sa pucanjem cijevi, stakala na vodomjerima, zaleđenja priključnih cijevi usljed čega su potrošači ostajali bez vodosnabdijevanja. Dodatni problemi koje su prouzrokovani niskim temperaturama su punjenje akumulacije u sarajevskom polju kao i stanje sa  gravitacionim vrelima, jer se usljed smrzavanja ne mogu obezbijediti dovoljne količine vode koje su potrebne za uredno vodosnabdijevanje grada.

– Nadljudskim naporima zaposlenika KJKP ViK pokušavaju se otkloniti svi novonastali kvarovi, ali  nažalost na samu akumulaciju nemamo mogućnost uticaja – tvrde u ViK-u.

Svi raspoloživi resursi su na terenu, kako bi se stigli otkloniti svi prijavljeni kvarovi i intervencije, ali nisu dovoljni kako bi se riješili svi problemi. Preduzeće će se obratiti Kantonu Sarajevo kako bi se angažovali dodatni resursi koji bi bili značajna ispomoć u rješavanju novonastalih problema,  jer KJKP VIK d.o.o. Sarajevo nije u mogućnosti  samo sa svojim  kapacitetima  da to uradi .

– Navedeno potvrđuje činjenica da je u samo dva prethodna dana prijavljeno preko  50 velikih kvarova na cjevovdima preko fi 150 koji su imali za posljedicu zatvaranja vode na većim gradskim podrucjima, preko 200 puta je prijavljeno  zaleđenje  vode, a akomulacija se supustila na minimum – navodi se u saopćenju.

KJKP ViK d.o.o. Sarajevo uz molbu  potrošačima za  strpljenje i razumijevanje.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here