Samsungova microSD kartica je toliko brza da je još nijedan uređaj ne podržava

0
334

Nevjerovatno je koliko memorije danas može “stati” u microSD memorijsku karticu veličine nokta, a kompanija Samsung postavlja nove standarde.

Prošle godine je kompanija SanDisk “strpala” 200 GB memorije u microSD karticu, a sada je kompanija Samsung otišla korak dalje te predstavila vlastitu microSD karticu od 256 GB, koja je najbrža na svijetu.

Samsungova nova UFS (Universal Flash Storage) microSD kartica je dostupna u verzijama sa 32, 64, 128 i 256 GB memorije.

Dizajnirana za 3D igre i filmove visoke rezolucije, brzina čitanja podataka iznosi 530 MB/s, što je pet puta brže od većine danas dostupnih microSD kartica. Također, brzina pisanja podataka na karticu iznosi 170 MB/s.

Poređenja radi, SanDiskova “najbrža microSD kartica od 256 GB” stara samo nekoliko dana ima brzinu čitanja podataka od 100 MB/s, dok brzina pisanja podataka iznosi 90 MB/s.

Koliko je Samsungova kartica impresivna najbolje pokazuje podatak da je za spašavanje 24 JPEG fotografije s veličinom fajla od 1,1 MB potrebno samo sedam sekundi, dok su u slučaju SanDiskove UHS-1 microSD kartice potrebne 32 sekunde.

Ovo su sjajne vjesti, ali danas ne postoji nijedan uređaj koji podržava tako brze microSD kartice. Samsung još uvijek nije objavio koliko će kartice koštati.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here