Sajam regionalnih proizvoda YOREX u Antaliji od 13.09. do 17.09. 2017. godine

0
248

[ad_1]

Od 13.09. do 17. 09. 2017. godine u Antaliji će se održati Sajam regionalnih proizvoda YOREX , koji se temelji na uvođenju globalno ili nacionalno prehrambenih proizvoda, rukotvorina i industrijskih proizvoda nazvanih po regiji u kojoj su proizvedeni. U Sajamskom centru Anfaş u Antaliji izlagači iz Turske i inozemstva u prilici su izložiti svoje proizvode, uspostaviti partnersku saradnju sa kolegama, steći nova iskustva i znanja u cilju unapređenja vlastitih proizvoda.

YOREX se održava osmu godinu za redom u organizaciji ANFAŞ ( Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.- Dioničko društvo za organizovanje sajmova, upravljanje i investiranje); uz podršku Ministarstva kulture i turizma Republike Turske. Sajam regionalnih proizvoda YOREX ima za cilj podržati komercijalizaciju, brendiranje, povećanje vrijednosti, poboljšanje ekonomske vrijednosti i promociju regionalnih proizvoda.

Organizatori Sajma YOREX naglašavaju da njegovim redovnim održavanjem žele spriječiti propadanje regionalnih naspram uvezenih proizvoda, proširiti tržišno priznavanje regionalnih proizvoda koji su mahom prisutni na lokalnom tržištu, poticati i potvrditi regionalne proizvode koji su nazvani po mjestu na kojem su proizvedeni, ali još nisu registrirani, ojačati kvalitetu vodeće institucije uvođenja svojih regionalnih proizvoda na globalnom i lokalnom nivou za inozemne privredne komore i berze, pripremiti i unaprijediti saradnju privrednih komora i berzi radi komercijalizacije regionalnih proizvoda. Također je cilj osigurati širenje i interakciju kulturnih elemenata i regionalnih vrijednosti s naglaskom na regionalne proizvode, podizati trgovačku tržišnu vrijednosti regionalnih proizvoda s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u regijama iz kojih ti proizvodi dolaze te osigurati kontinuiano održavanje Sajma regionalnih proizvoda YOREX na globalnom i nacionalnom nivou.

Na Sajmu regionalnih proizvoda YOREX predstavljaju se proizvodi i proizvođači regionalnih proizvoda, kao i institucije i kompanije koje podržavaju regionalne proizvodne kompanije. Sajam YOREX iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja naročito predstavnika dobavljača, trgovaca na veliko i malo, menadžera hotela, uvoznih i izvoznih kompanija.

Više informacija o mogućnostima učešća i posjete Sajmu regionalnih prizvoda YOREX na: http://www.yorex.com.tr/eng/

Objava Sajam regionalnih proizvoda YOREX u Antaliji od 13.09. do 17.09. 2017. godine pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here