Rudnik soli Tuzla spašen od finansijskog kolapsa

0
997

Planirane aktivnosti u sklopu finansijske konsolidacije duga Rudnika soli „Tuzla” d.d. Tuzla do kraja 2016. godine uspješno su završene, navodi se u informaciji o finansijskoj konsolidaciji ovog društva koji je prihvatila Vlada Tuzlanskog kantona.

Postupci finansijske konsolidacije izmirenja duga po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje i na ime isporučene električne energije u potpunosti realizovani. Ovim su i okončane intenzivne aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona da spasi Rudnik soli „Tuzla” od finansijskog kolapsa.

Realizacijom ovih aktivnosti riješene su obaveze u iznosu od 1.233.732,15 KM po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje, te više od 2.000.000,00 KM obaveza prema Elektroprivredi Bosne i Hercegovine.

Sporazum o finansijskoj konsolidaciji duga na osnovu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti sa Federalnim Zavodom za zapošljavanje nije potpisan ali je potpisan Sporazum o finansijskoj konsolidaciji duga sa JU SzZ TK. S tim u vezi Rudnik će u narednom periodu nastojati da servisira ovaj dug, te time i okonča postupak finansijske konsolidacije, navodi se u informaciji Vlade FBiH.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here