Revija šalova u Sarajevu: San ljetne noći Alise Teletović

0
202

[ad_1]

Dugogodišnja slikarica, umjetnica i osnivačica brenda Colorscape, Alisa Teletović, u petak je publici u Sarajevu predstavila ručno oslikane šalove na satenu i svili i reviji šalova koja je održana u prelijepom ambijentu, bašti Kuche na adresi Skenderija 15.

Kao što smo se i sami uvjerili publika, koju su uglavnom činile žene, bila je oduševljena šalovima koje su im predstavile mlade manekenke. Čitav ambijent odisao je romantikom i Alisinim modnim izražajem.

– Ovo su umjetnički šalovi i kolekcionarski,  ima ih samo 16, gdje ja izražavam svoju maštu i imaginaciju i slikam San ljetne noći. Ovo je revija koja treba svaku ženu da učini posebnom. Da se osjeća jednostavno kada se ogrne tim šalovima, da to budu ljubavni šalovi koji vas učine lijepim, unikatnim i samim tim vi znate da ste posebni, kazala je Alisa Teletović, kojoj su podršku sa stega pružali suprug i dvojica sinova za koje je rekla da su njeno utočište.

Na pitanje odakle ideja za Colorscape Alisa je za Zdravi portal rekla da je “kao neko drvo koje se stalno razvija i raste”.

– Nikako da stanem. Sve te moje kreativne umjetničke vizije ja preslikavam. Slikam svoju dušu, bilo da je na slikarskom platnu ili satenu. To je dio mene, kaže ova predivna umjetnica.

Prema njenim riječima, ljudi su danas zaboravili na kvalitet i posebnost materijala. Zaboravili su na posebnost umjetnosti, smatra naša sagovornica, koju donose takva vrsta izražaja.

-Sve u svemu, mislim da one vole i žele da budu posebne. Ovdje je problem što u posljednje vrijeme svi koriste riječ posebno i unikatno. Ali, nije unikatno ako se nešto pravi deset ili više puta, tvrdi naša sagovornica. Nadalje, kaže da su njene stvari i skupocjene za ovo tržište. U njih i sama dosta uloži, a čeka dugo da se šal proda.

– Uživam u tome i mogu priuštiti taj momenat gdje samo radim i slikam vrijedno i nadam se da će se isplatiti, rekla je Alisa Teletović.

Za njene šale zainteresirane su i žene iz regije, posebno iz Srbije, koje često zovu i raspituju se kako mogu da nabave šal.

Objava Revija šalova u Sarajevu: San ljetne noći Alise Teletović pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here