Raspisan konkurs za UWC stipendije u BiH

0
262

UWC Nacionalni komitet BiH raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC).

Konkurs je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijeliće se ukupno 28 stipendija. Puna UWC stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

Aplikacije se primaju do 20. februara 2017. godine.

Nakon provedene selekcije, najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljeno 22 stipendija za pohađanje UWC Mostar, po jedna puna stipendija za UWC Adriatic (Italija), UWC Changshu China (Kina),UWC Robert Bosch (Njemačka), te po jedna parcijalna stipendija za UWC Li Poi Chun (Hong Kong), UWC USA (SAD) i UWC Dilijan (Armenija).

“UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže minimalno vrlo dobar uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema fundamentalno drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tokom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu”, saopšteno je iz UWC-a.

Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za univerzitete u inostranstvu, a tokom školovanja osigurano im je i univerzitetsko savjetovanje.

Za sve informacije i aplikacije posjetite www.uwcmostar.ba

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here