RADONČIĆEV “IZAZOV” ZA MILION MARAKA: SB otkriva gdje, zapravo, živi i čime se bavi Radončićeva “uža i šira familija”?! (FOTO)

0
478

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost , “konsultant”  “Dnevnog avaza” i optuženik pred Sudom BiH, javno je ponudio “milion maraka svakom ko nađe da sam zaposlio bližeg, ili daljeg rođaka u državnim institucijama”

Ovu primamljivu ponudu Radončić je iznio gostujući u emisiji “Centralni dnevnik” na FACE televiziji u razgovoru čije se dužine ne ni postidio ni nedavno preminuli kubanski diktator Fidel Castro.

Radončić je (pored živog i prisutnog voditelja Senada Hadžifejzovića!) odgovorio na nešto za šta ga, inače, niko i ne optužuje. Radončića mediji ne optužuju za NEPOTIZAM, dakle za zapošljavanje svoje rodbine, nego za KLIJENTELIZAM, zapošljavanje svojih poltičkih i poslovnih prijatelja i partnera, i njihove rodbine, kao i rodbine osoba (tužitelja, sudija, političara..) od kojih može imati određenu materijalnu i nematerijalnu korist. U optužnici po kojoj se protiv njega i njegovih surdnika vodi pred Sudom BiH to se tretira kao krivično djelo “trgovina političkim utjecajem”.

SIN ISHAK, DOŠAO, PA SE VRATIO MAJCI

Kada je riječ o užoj i široj familiji Fahrudina Radončića, tu su stvari, uglavnom onakve kakvim ih je on predstavio,njegovih srodnika nema na javnim budžetima. Izuzetak je sve donedavno bio Fehim Škaljić, potpredsjednik SBB-a, koji je nekoliko godina bio na funkcijama u Federaciji BiH. Škaljić je oženio Jasnu Hot, kćerku Radončićeve sestre.

Škaljićevom sinu iz prvog braka, Seidu Škaljiću, Radončić je darovao parcelu u Nedžarićima u sklopu “Radon Plaze” gdje je on sagradio auto-praonicu “Silver”, a bavi se i prodajom automobila.

Druga kćerka Radončićeve sestre, Amina Hot, zaposlena je u računovodstvu “Avaza”.

Iz prvog braka u Podgorici sa Snežanom Rakonjac Radončić ima sina Ishaka. Prije desetak godina lider SBB-a pokušao je nagovoriti sina da preseli u Sarajevo, što je Ishak nakratko i učinio. Živio je u u kući na Breci sa ocem i njegovom drugom ženom Azrom, no kako se sa njom nije baš najbolje slagao, otac mu je kupio i potpuno opremio stan u Ulici Ismeta Mujezinovića. Fahrudin Radončić je pokušao zainteresirati sina za posao u “Avazovoj” “poslovnoj imperiji”, zapošljavao ga je u raznim djelatnostima (distribucija, ugostiteljstvo), međutim ništa nije uspio i Ishak se nakon nekog vremena vratio majci u Podgoricu.

Otac Fahrudin ga tokom čestih posjeta Crnoj Gori ponekad posjeti i dadne mu džeparac. Nekoliko puta ga je vodio na raskošna druženja koje su organizirali njegovi prijatelji i partneri, crnogorski poltičari  i tajkuni poput Mile Đukanovića, Veselina Barovića Veskobara, Gorana Rakočevića. Sita.

Stan kojeg je kupio Ishaku, Radončić je poklonio(ili posudio) bivšem reisu Mustafi Ceriću i u njemu danas živi Cerićeva kćerka i zet Vedran Mulabdić,  Radončićev ministar unutrašnjih poslova MUP-a Kantona Sarajevo.

 

KO JE, UOPĆE, RADONČIĆU FAMILIJA?!

O poslovnim odnosima Radončića sa (bivšom) suprugom Azrom, javnost je uglavnom upoznata, sve je  u njihovom razvodu i podjeli imovine zakonito provedeno kroz papire, ali nikome ništa nije jasno! Radončić
se od Azre navodno razveo usred ljubavne veze sa Almom Ferović, sarajevskom muzičarkom, zbog kojeg je i odselio iz stana na Breci i počeo  živjeti u “Avazovom” Tornju.

Iz braka sa Azrom Fahrudin Radončić ima 24-godišnjeg  sina Irhada. Irhad Radončić je nakon srednje škole upisao Turski koledž u Sarajevu, pa ga je otac nakon nekoliko godina neuspješnog studiranja poslao na studije u Zagreb. Ni iz Zagreba se mlađi Radončić nije vratio sa fakultetskom diplomom, a navodno ju je uspio steći na jednom privatnom fakultetu u srednjoj Bosni.

Sa bratom-blizancem Šekijem Radončićem predsjednik SBB-a već godinama održava isključivo službene odnose, bez pretjeranog familijariziranja. Šeki Radončić je ugledni crnogorski i bh.novinar, autor desetak knjiga i nekoliko filmova i, kako je nedavno napisao u pismu  portalu “SB”, ne zanimaju ga politički i poslovni krugovi u kojima se kreće njegov brat Fahrudin.

(S. B.)

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here