Rade za svjetske gigante: Dio proizvodnje sele iz Kine u Maglaj

0
292

[ad_1]

U posljednja 4 mjeseca u Liješnici je podignuta savremena hala u kojoj će se proizvoditi limena ambalaža za svjetske brendove. U pogonu firme “ADV PAX Lutec” u prvom vrijeme će biti zaposleno 30 osoba a sva proizvodnja namijenjena je za izvoz, piše danas Dnevni avaz, prenosi BiznisInfo.

Krajem avgusta trebala bi početi doprema mašina, montiranje, obuka radnika i probna proizvodnja.

Do sada je bračni par Kukavica u pokretanje proizvodnje u ovom kraju uložio milion KM. Elzina je porijeklom iz maglajskog kraja, tačnije iz Kosove, a Edin je Krajišnik. U njemačkom gradu Detingenu su cijeli život.

– Proizvodimo ambalažu za slatkiše, začine, gdje smo lideri na njemačkom tržištu. Godine 2011. dobili smo “Deutsche Verpackungs preis” upravo za našu ambalažu za začine, kažu Elzina i Edin.

Ambalaža koja se trenutno proizvodi u Kini doprema se u Njemačku i distribuira naručiocima u Tajland, Maleziju, Indoneziju, Brazil, Kanadu, Veliku Britaniju…

Posebno dizajnirana ambalaža, bilo da je namijenjena za raklamne svrhe ili za pakovanje proizvoda, radi se za NestleLidlAldiSimensHariboSparDHL, ali i za MercedesFiatPorscheLufthansu itd.

biznisinfo.ba

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here