PRVI ČOVJEK OS BIH SE NAPOKON OGLASIO POVODOM UČEŠĆA JEDINICE NA PROSLAVI U RS-U

0
196

Načelnik Zajedničkog štaba (ZŠ) Oružanih snaga (OS) BiH, generalpukovnik Anto Jeleč rekao je da će svi oni za koje se utvrdi da su pogriješili kada je u pitanju procedura u vezi s učešćem OSBiH u obilježavanju dana RS za to i odgovarati, pa „bio to vojnik ili general”.

Jeleč, kojeg je Ministarstvo odbrane BiH zadužilo da uradi temeljitu analizu o dešavanjima u Banjoj Luci, kaže da „ne misli nikome sjeći glave”, ali da će analiza utvrditi ko je šta i kako radio, a posebno se to odnosi na starješine u OSBiH.

Kaže da će analiza biti završena za deset dana.

– Smatramo da smo sve uradili sukladno procedurama i pravilnicima i da smo ispoštovali ono što je Predsjedništvo BiH tražilo. Ali vidjet ćemo šta će analiza, neko to naziva istragom, pokazati. Sve će se analizirati – kaže Jeleč.

Prema njegovim riječima, nema šanse da će vojnici snositi bilo kakve sankcije za ono što im je naredio vrhovni komandant, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

– Ako se pokaže da je neko pogriješio, da je prekršio propise, onda će on i odgovarati. Tu prvenstveno mislim na starješine, jer vojnicu slušaju naredbe. Ponavljam, ako je bilo grešaka, krivac ima da i odgovora – ističe Jeleč za Dnevni avaz.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here