PRIČA O DVA BRATA: OVO ĆETE PROČITATI ZA SAMO 2 MINUTA, ALI ĆETE PAMTITI ZAUVIJEK!

0
274

Nekada smo zbog nebitnih stvari skloni da se udaljimo od onih mnogo bitnijih i vrijednijih. Ova priča će vas potaknuti na razmišljanje o pravim vrijednostima.
Dva brata koja su živjela na susjednim farmama su se mnogo voljela i uvijek su pomagali jedan drugom. Onda se u prvih 40 godina njihovog života, desila teška svađa zbog koje su se udaljili. Nisu komunicirali mjesecima.

Jednoga dana je na vrata starijeg brata pokucao jedan čovjek. Čovjek je nosio stolarski i alat i tražio je posao. Na šta mu je stariji brat odgovorio:
„ Vidiš onu kuću s druge strane potoka? Tamo živi moj brat, a između nas je bila i jedna livada. On je počeo nešto kopati da bi me nervirao i sad je tu potok. Posao će ti biti da napraviš ogradu visoku 2 metra da ne gledam ni njega ni njegovu kuću, razumiješ?“
„Razumijem“- odgovorio je stolar

Stolar je završio posao, a stariji brat se iznenedio. Umjesto ograde, stolar je napravio most koji je spajao farme. Sa druge strane mosta se približavao mlađi brat, rekao je:
„I poslije svega što sam ti uradio ti si napravio most. Svaka čast stariji brate“.
Braća su se pomirila i shvatili su besmislenost svađe. Zahvalili su se stolaru i tražili da ostane gost kod njih na nekoliko dana, a on je samo odgovorio:
„ Hvala na pozivu, ali moram da gradim još mostova“.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here