PRIČA MALENOG NAILA IZ ‘ISPUNI MI ŽELJU’ IMAT ĆE SRETAN KRAJ: DJEČAK SE VRATIO S PREGLEDA IZ BEOGRADA

0
735

Sjećate li se malenog Naila Jakupovića iz Bihaća čija je priča u emisiji „Ispuni mi želju“ Hayat TV-a potresla BiH i region?

On nam je tada otkrio da ga drugari u školi zovu strašilo zbog  problema sa živcima na očnim kapcima ne vidi dobro.

Odmah nakon emitiranja emisije, našoj redakciji javio se jedan poznati sarajevski  doktor koji je izrazio želju da reguliše troškove pregleda i operacije malenog Naila. Mada su roditelji ranije od ljudi velikog srca koji učestvuju u pomoći kroz „Ispinu mi želju“ osigurali potrebna novčana sredstva, porodica će ranije dobiveni novac dobrodoći kako bi mogli regulisati troškove prijevoza, smještaja, ponovnih odlazaka u Beograd…

Nail je jučer bio na prvom pregledu u jednoj poznatoj beogradskoj klinici. S roditeljima se već vratio kući. Pregledao ga je nadaleko poznati Prof. Dr Rudolf Autrata.

– U toj klinici obavili su kompletan pregled dječaka. Ohrabruju riječi doktora koji nam je rekao da je operacija izvodljiva ali da se odmah ne može obaviti. Naime, neophodno je obaviti dodatne pretrage odnosno terapije. U narednih šest mjeseci ponovo će Nail biti pregledan, a poslije toga ćemo tačno znati kada će biti obavljen zahvat – kazala nam je Anela, dječakova majka.

Poslije naše priče brojni mediji su se zainteresirali za dječaka. Prije nekoliko dana dok su kolege iz RTV USK radila prilog o ovom malom heroju on je otkrio kako bi želio biti policajac. Želja ovog hrabrog dječaka je ispunjena, jer mu je MUP USK omogućio da na jedan dan bude policajac.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here