Predstava “Vesela večer u Sarajevu” u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti

0
216

Pozorišna predstava “Vesela večer u Sarajevu”, rađena u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, ponovo se izvodi u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti. Termini igranja su petak, 16. i subota, 17. septembar u 19:30h.

“Vesela večer u Sarajevu” ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.

Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za “sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas…Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno”.

Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.

Uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.
Scenario: Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja
Režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović
Kostimografija: Vanja Popović
Izvršna produkcija: Hana Karadža

Rezervacije se mogu obaviti svaki radni dan od 10h do 16h na 033 664 070 ili slanjem poruke na Fb. profil: https://www.facebook.com/sartr1992/ .
Adresa: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH – Sime Milutinovića Sarajlije 7. Blagajna radi od 18h na dan predstave.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here